Župan Damir Bajs i načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali posjetili obitelj Špoljarić iz Velike Pisanice

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i načelnik Općine Velika Pisanica posjetili su obitelj Špoljarić iz Velike Pisanice kojoj se uslijed kiše i jakog vjetra urušio zid obiteljske kuće.

Naime, gospođa Milkica Špoljarić i njen sin Željko žive sami u trošnoj obiteljskoj kući. Budući kako objekt više nije siguran za stanovanje u pomoć obitelji uključuje se Općina Velika Pisanica i Bjelovarsko-bilogorska županija, a obitelj Špoljarić obišle su i predstavnice Ministarstva hrvatskih branitelja i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje kako bi se riješilo njihovo stambeno i materijalno pitanje. 

„Problem je što je kuću nemoguće obnoviti i mora se naći brzo i hitno rješenje. Danas me načelnik obavijestio o tome i odlučili smo da, za početak, prvo riješimo pitanje momentalnog smještaja za obitelj, jer očito je da ovdje ne mogu ostati. Konačno rješenje bi bilo da se kupi  kuća u Velikoj Pisanici, a nekoliko ih je na prodaju u samom mjestu. Kuću koja će biti kupljena financirat će Županija i sama Općina, a dobit ćemo i pomoć za obnovu, jer treba u jednom dijelu kuću i opremiti i tu očekujemo pomoć od resornog Ministarstva koje je danas reklo da će to hitno riješiti. Situacija nije laka i to su najbrža rješenja koja smo mogli ponuditi. Obitelj je i u županijskom programu „Zaželi“, putem kojeg pomažemo obitelj Špoljarić. Oni su spremni prijeći u novi smještaj, mi ćemo to  riješiti i nadam se da ćemo u roku mjesec dana do kraja riješiti stambeno pitanje, jer to je jedino trajno rješenje“, istaknuo je župan Bajs.

„Već imamo par lokacija i u toku dana ili najkasnije sutra ćemo stupiti u kontakt s ljudima čije su kuće na prodaju, koje su useljive i gdje uz brzu adaptaciju to možemo riješiti, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za stambeno zbrinjavanje s kojim smo, također, u kontaktu. U dogovoru sa Županijom, riješit ćemo to brzo. Jutros sam se čuo s ministrom Medvedom koji je također ponudio varijantu smještaja. Najbrže rješenje je da kupimo novi objekt i preselimo ljude tamo“, naglasio je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.