Sastali se župani Bajs i Čačić

Danas je održan radni  sastanak  bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i varaždinskog Radimira Čačića.

Tema radnog sastanka dvojice župana bila je međusobna suradnja Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije te suradnja temeljena na potpisanom Sporazumu o suradnji pet županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Razgovaralo se na sastanku i ne samo onom što je u tijeku već i o onom što dolazi:

-Razgovarali smo o novom proračunskom razdoblju Europske unije i o mogućnostima koje su možda propuštene da se sada iskoriste. To je stav i Zajednice županija da po uzoru na niz drugih država Europske unije se dio sredstava alocira na županije. To znači da europska sredstva dođu i da možemo predlagati projekte i sredstva direktno usmjeravati na ono što mislimo da je najvažnije za stanovnike naših županija – rekao je župan Bajs

Ovaj stav dijeli i varaždinski župan Radimir  Čačić :

– Ja snažno zastupam poziciju jačanja direktnog ulaganja europskog novca u regije, o tome spora nema.  Na taj način novac se brže i bolje realizira na korist građana. Što se Hrvatske tiče, projektu Slavonije svaka podrška ali inzistiramo i da sjeverna i središnja Hrvatska  po istom konceptu, s obzirom da su nam potrebe iste kao i svim drugim regijama, gdje ne odbacujemo potrebu i regionalnog pristupa Dalmaciji, na isti način nastavimo sutra djelovati u suradnji sa Hrvatskom vladom prema Europskim fondovima – kazao je Čačić.

Napomenimo kako ovog trenutka Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska i Međimurska županija već zajednički surađuju na jednom europskom projektu, a riječ je o projektu „Povećanje efikasnosti i održivosti rada Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije“ vrijednom gotovo milijun kuna i koji se u stopostotnom iznosu financira europskim novcem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.