Održan sastanak županijskog Stožera civilne zaštite

0
135

Uoči početka protupožarne sezone održao se sastanak županijskog Stožera civilne zaštite u proširenom sastavu na temu Programa aktivnosti posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku.

„Moramo se pripremiti za program aktivnosti kojeg je propisala Vlada po kojemu postoje redovne dislokacije i izvanredne dislokacije. Na redovite dislokacije išle su Javne vatrogasne postrojbe, eventualno za izvanredne dislokacije bila su angažirana Dobrovoljna vatrogasna društva i to je tako svake godine više-manje isto. Ne daj Bože da se ponovi 2017. godina onda to ide malo žešće, onda se ne bira tko će ići a tko neće, znači svi oni koji su opremljeni i osposobljeni idu na dislokaciju. Za intervencije što se tiče profesionalnih vatrogasaca mora ih biti dovoljno, a što se tiče dobrovoljnih ima ih sve manje. Neki su ljudi otišli van, ovi koji rade nema ih dovoljno moraju se pravdat kod poslodavaca, zakonske osnove praktički nema i jedva čekamo primjenu novog Zakona pa da i taj dio riješimo. U našoj županiji se kreće prosjek događaja od 450 do 550, a ove godine imao za prva četiri mjeseca 182 događaja“, naglasio je Željko Mesec glavni županijski vatrogasni zapovjednik.

„U  našoj Županiji sve mjere provode se redovito, naši vatrogasci su jedni od najspremnijih u Hrvatskoj i mi sad imamo pripreme za ovu turističku i žetvenu sezonu. Naši vatrogasci već godina sudjeluju u pripomoći zaštite od požara na Jadranu. Naš Stožer održava redovnu sjednicu na kojoj razmatramo sve pripremne radnje i mi smo spremni za sezonu koja dolazi“, istaknuo je Neven Alić zamjenik župana ujedno i predsjednik Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.