Trostruki užitak

0
236

Za biskvit:
25 g Glatkog brašna Podravka
10 g Kakaa u prahu Dolcela 
25 g oraha
1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela     
2 jaja
70 g šećera
Vanilin šećer Dolcela 
50 g maslaca
Za kremu:
1 l mlijeka
Krema za kolače čokolada Dolcela     
160 g maslaca
250 g petit keksa
Krema za kolače vanilija Dolcela

1. Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo.
2. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu.
3. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
4. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm).
5. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.
​6. Kremu od čokolade pripremite prema uputi na pakiranju, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
7. Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom.
8. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
9. Kolac prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite.

Savjet: Umjesto kolača možete oblikovati tj. ispeći tortu i nadjenite je na isti način.

Izvor: Coolinarka.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.