Francuski vatrogasci iz G.S.C.F.-a posjetili DVD Čazma

Već je dobro poznata odlična suradnja koju je DVD Rovišće uspostavilo sa francuskom humanitarnom organizacijom Groupe de Secours Catastrophe Français.

Organizacija je to koja diljem svijeta pomaže u spašavanju pri velikim katastrofama, a cilj joj je uspostaviti dobru suradnju sa sličnim organizacijama diljem svijeta. Rovišće tako postaje distributivni centar opreme za ovaj dio Europe, a suradnju s ovom francuskom humanitarnom organizacijom uspostavit će i čazmanski vatrogasci.

Naime, prilikom ovotjedne posjete DVD-u Rovišće i donacije vatrogasnog vozila, Thierry Velu predsjednik G. S. C. F.-a boravio je i u posjetu DVD-u Čazma kako bi vidio s kakvom opremom raspolažu čazmanski vatrogasci. Josip Heger zapovjednik JVP Čazma i glavni zapovjednik gradske vatrogasne zajednice, predsjednik DVD-a Čazma Filip Bart i zapovjednik DVD-a  Čazma Mario Britvić prezentirali su opremu i vozila nakon čega je Velu bio impresioniran profesionalnim odnosom čazmanskih vatrogasaca.

– Imaju jako dobru opremu i odmah se vidi njihova sposobnost i kako i na koji način barataju i vode računa o svojoj opremi. Vidi se da su vrhunski u tome. Jako je važno vidjeti svoje kolege i u drugim državama, na koji način funkcioniraju jer su vatrogasci svuda isti. Osjeća se odmah solidarnost između nas, vidi se sposobnost i da mogu bez problema štiti svoje područje – rekao je Velu.

Gosti iz francuske su nakon prezentacije opreme i voznog parka u pratnji svojih domaćina obišli su galerije u Centru za kulturu i crkvu sv. Marije Magdalene, gdje su ih sa čazmanskim znamenitostima upoznale ravnateljica Centra za kulturu Jadranka Kruljac Sever i direktorica Turističke zajednica Martina Dončević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.