Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak primio vatrogasce povodom Dana sv. Florijana

Danas je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak održao tradicionalni prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme, u povodu Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Gradonačelnik Pirak zahvalio se vatrogascima na njihovom radu i podsjetio je na činjenicu da je svaki četvrti Čazmanac vatrogasac i da je dobrovoljni dio vatrogastva najznačajniji jer u naseljima u kojima postoji vatrogasno društvo i domovi su održavani, a ono što je najvažnije je da su vatrogasci pokretači raznih aktivnosti. Grad Čazma će i u ovoj godini nastaviti s povećanjem potpora vatrogastvu, kazao je gradonačelnik Pirak:

– Pozicija za vatrogastvo u gradskom proračunu kontinuirano se povećava, bilo da je to kroz gradski proračun za financiranje vatrogasne zajednice i Javne postrojbe. Veći dio za financiranje Javne postrojbe dolazi iz državnog proračuna, no ostatak od gotovo milijun kuna izdvaja Grad. Isto tako Vatrogasna zajednica raspolaže sa svojih petstotinjak tisuća kuna najvećim dijelom za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Pirak je podsjetio i na činjenicu da Grad Čazma i indirektno pomaže vatrogastvu jer je značajan novac uložen u sanaciju domova i legalizaciju svih domova na području Grada. Ono što je posebno istaknuo je i Vatrogasni centar za kojeg se očekuju novci iz EU fondova, no bez obzira na njih Grad će u uređenje u prostora namijenjenog za Javnu postrojbu krenuti svojim snagama.

Damir Margetan predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme rekao je na sastanku kako je vatrogastvo na području Grada Čazme jako dobro, financiranje je redovito, a posebno je istaknuo dobru suradnju Vatrogasne zajednice, DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe.

11 požara i 25 tehničkih intervencija je Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme imala do sada u ovoj godini rekao je Josip Heger zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme, te dodao kako u zadnje vrijeme ima manje požara za što je zaslužna preventiva no raste broj zahtjevnih tehničkih intervencija, od teških prometnih nesreća do olujnih vjetrova i ostalih vremenskih ekstrema.

Dodajmo na kraju da će Vatrogasna zajednica Grada Čazme središnju proslavu Dana vatrogastva i obilježavanja zaštitnika vatrogasaca SV. Florijana imati ove nedjelje u Mikloušu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.