Grad Bjelovar i Veleučilište Bjelovar osigurali 12 besplatnih školarina najboljim studentima koji upisuju prvu godinu

S ciljem poticanja izvrsnosti Grad Bjelovar i Veleučilište u Bjelovaru osigurali su 12 besplatnih školarina studentima prve godine koji upisuju studij na Veleučilištu u Bjelovaru.  Pravo na oslobođenje školarine za prvu godinu studija imat će redoviti studenti koji su ostvarili najveći broj bodova na državnoj maturi u ljetnom upisnom roku utvrđen putem objavljenih rezultata državne mature središnjeg prijavnog ureda. Oslobođenje školarine za prvu godinu studija dobit će:

  • prvih šest redovitih studenata na rang listi državne mature u ljetnom upisnom roku za preddiplomski stručni studij Računarstvo,
  • prvih četiri redovitih studenata na rang listi državne mature u ljetnom upisnom roku za preddiplomski stručni studij Mehatronika,
  • prvih dvoje redovitih studenata na rang listi državne mature u ljetnom upisnom roku za preddiplomski stručni studij Sestrinstvo.

Ukupna visina troškova za  stipendija  iznosi 90 tisuća kuna, od kojih 75 tisuća osigurava Grad Bjelovar, a 15 tisuća Veleučilište u Bjelovaru. Napomenimo i to da školarine na bjelovarskom veleučilištu godišnje za redovne studente  iznose 7,5 tisuća kuna i među najnižima su u Hrvatskoj te nisu povećavane još od osnivanja te visokoškolske ustanove.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.