Bjelovarske mažoretkinje na prijemu kod gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebaka

Bjelovarske mažoretkinje u nedjelju su se vratile sa 23. Državnog prvenstva Hrvatskog mažoret saveza koje je održano u Jastrebarskom. Djevojke su na ovom natjecanju ostvarile zapažene rezultate te si osigurale i put u Francusku na europsko prvenstvo.  U kategoriji kadeta u formi ”formacija” bjelovarske mažoretkinje  osvojile su 6. mjesto od 9 formacija u njihovoj kategoriji, što je bilo dovoljno bodova koji im omogućuju odlazak na europsko prvenstvo u Francusku, dok su juniorke u formaciji osvojile 8. mjesto od ukupno 10 formacija. U pojedinačnim nastupima u ”prvom” i ”višem” koraku Bjelovarske mažoretkinje osvojile su  22 zlatne, 11 srebrnih i 1 brončanu medalju, a danas ih je, zajedno s njihovim osnivačem i predsjednikom Športskog plesnog kluba ”H-8”, Dragutinom Hubakom, primio gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojom zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec. Na prijemu  u velikoj gradskoj vijećnici  grada Bjelovara Gradonačelnik Hrebak im je zaželio puno uspjeha na natjecanju u Francuskoj te im obećao i financijsku potporu:

– Mogu reći da ćemo mi podržati vaš odlazak u Francusku i da se tome veselimo isto kao vi. Želimo svima vama da se lijepo podružite i da upoznate Francusku. S druge strane želim vam da postignete što bolji rezultat i da što uspješnije i što bolje predstavite naš Grad Bjelovar – kazao je Hrebak.

Trenerice koje su postigle ovaj uspjeh sa djevojkama su glavna trenerica Adrijana Župljanin, Vesna Obradović Kuridža te Lea Romek  i Lucija Perković. Treninzi su dva puta tjedno po dva sata, a za prvenstvo u Jastrebarskom djevojke su imale i dodatne treninge i kroz ove tri godine postojanja ostvarile su značajan napredak:

– Ovo je bilo naše treće prvenstvo na kojem su svi vidjeli koliko smo napredovali u ove tri godine. Za nas ovaj uspjeh znači jako mnogo, posebno za djevojčice koje su jako odgovorne i redovito dolaze na treninge i jedna su sjajna ekipa. Sada imamo četiri grupe djece s kojima radimo. Također moram pohvaliti i zahvaliti direktoru sportskih objekata koji nam izlazi u susret u vezi termina u sportskoj dvorani – – kazao je predsjednik Športskog plesnog kluba ”H-8” Dragutin Hubak i dodao kako  je odlazak na Europsko prvenstvo gdje će djevojke pokazati sve što znaju veliki poticaj djevojkama, te zahvalio na dosadašnjoj pomoći Gradu Bjelovaru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.