Potpisani ugovori: Do rujna Općina Dubrava dobiva novi Kulturni centar

Danas je potpisan Ugovor  o javnoj nabavi između Polting  d.o.o. iz Vrbovca te Općine Dubrava. Naime, riječ je o rekonstrukciji i nadogradnji građevine – Kulturni centar u  Dubravi. Za izgradnju Kulturnog centra općini je odobreno stopostotno financiranje u iznosu od  3,85 milijuna kuna sa PDV-om.

– Bitno je naglasiti da danas u natječajima koje provodi Europska unija rijetko je koji financiran sa 100 % i da nema financiranja i sa strane jedinica lokalne samouprave. Drago nam je da će naša Dubrava koja je staro kulturno mjesto i ima bogatu tradiciju dobiti takav jedan centar, središnje mjesto okupljanja građana. Tamo će prostor naći sve naše udruge i svi koji će svojim radom doprinositi za boljitak naše zajednice – rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Ovaj projekt je financiran preko operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja kojeg je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Inače Općina Dubrava je u zadnjih dvije godine provela i provodi  niz projekata koji su financirani iz EU projekata:

– Nakon energetske obnove osnovne škole koji je projekt bio vrijedan više od 7 milijuna kuna i izgradnje kotlovnice na biomasu, s europskim novcima smo obnovili i Dom umirovljenika, Društveni dom u Novoj Kapeli. Pomoću sredstava Zagrebačke županije upravo obnavljamo dom u Dubravskom Markovcu. Neki dan nam je stigla i vijest da će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sa 294 tisuće kuna sufinancirati izgradnju nogostupa u ulici Braće Radić i Svete Margarete. Agencija za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju je također pozitivno ocijenila naš projekt u stopostotnom iznosu za izgradnju šumske infrastrukture vrijedan više od 2 milijuna kuna. Ne smijemo zaboraviti i reciklažno dvorište za koje nam je Ministarstvo zaštite okoliša odnosno njihov fond odobrio 85% posto sufinanciranja, projekt je vrijedan 2 milijuna kuna. Tu je i nabava kanti za odvojeno prikupljanje otpada – rekao je Okroša.

U ime tvrtke Polting d.o.o ugovore je potpisao Mario Žunić koji je o rokovima izgradnje rekao:

– Rok za izgradnju počinje danas od potpisivanja ovog ugovora, 149 dana je rok za izgradnju i mi se nadamo da ćemo do rujna završiti sve svoje obaveze.

Raspisan je natječaj i za opremanje kulturnog centra  na koji nije stigla ni jedna ponuda i natječaj  se ponavlja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.