Objavljeni detalji prometne nesreće u kojoj je poginuo traktorist: 36-godišnjak upravljao traktorom bez položenog vozačkog ispita

Jučer, 29. travnja, oko 17.15 sati, 36-godišnjak koji je bez vozačke dozvole jer nije položio vozački ispit niti jedne kategorije, upravljao je traktorom marke „Fendt Vario“ (KŽ) na koji su bile priključene prednje vilice. Na nenaseljenom dijelu šumskog predjela zvanog „Glogovnica“ između Marčana i Donjih Lipovčana, uslijed neprilagođene brzine i stanju ceste, te atmosferskim prilikama došlo je nagloga zanošenja traktora u desno, slijetanja u desni putni jarak koji je ispod razine kolnika na 2 metra. Prilikom slijetanja traktora u putni jarak došlo je do udara prednjih vilica u zemlju, prilikom čega je kroz prednje vjetrobransko staklo izletio 36-godišnji vozač i pao između prednje vilice i kotača. Nakon prvoga udara traktora u zemlju došlo je do pada traktora na kotače, te ponovnog podizanja traktora i zanošenja u desno i ponovnog pada na kotače. Prilikom zanošenja, traktora je prignječio 36-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.

Očevidom prometne nesreće je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru, koji je za danas, 30. travnja naložio obdukciju dok će se na traktoru obaviti tehnički pregled u cilju utvrđivanja njegove tehničke ispravnosti.

Ovo je treća poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.