Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio Veliku Pisanicu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima boravio je u radnom posjetu Općini Velika Pisanica i tom prilikom predao Općini Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje općine Velika Pisanica koji je izradila Bjelovarsko-bilogorska županija i za koji je stigla potrebna suglasnost Ministarstva poljoprivrede.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs kazao je kako se radi o 430 ha koji većinom ide u zakup na 25 godina i dijelu od oko 70 ha koji ide u prodaju. Župan Bajs je naglasio kako je korištenje poticaja vezano uz ugovore koji se na taj način mogu postići.

– Županija to nije ništa općini naplatila jer je želja da se to što prije riješi. Predat ćemo ne samo program već i mogućnost raspisivanja natječaja, a moram reći i da će ukupan prihod ići u najvećoj mjeri općini – rekao je župan Bajs.

Kako već ima zainteresiranih za državno zemljište ovaj program je došao u pravo vrijeme rekao je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali i zahvalio se županu Bajsu te najavio uskoro raspisivanje natječaja za dio zemljišta.

Prilikom boravka u općini Velika Pisanica župan Bajs najavio je i početak projekta dovršetka školsko-sportske dvorane u sklopu tamošnje Osnovne škole. Osnovnoškolci u Pisanici već desetljećima nastavu tjelesnog imaju u društvenom domu koji teško može zadovoljiti pedagoški standard  za 150 učenika tako da je potreba za sportskom dvoranom velika kaže ravnateljica osnovne škole Ivana Haić.

Od 2010. godine školsko-sportska dvorana u Velikoj Pisanici stoji nedovršena u roh bau fazi, a županija će krenuti u projekt dovršenja za što je osigurala sredstva rekao je župan Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu za ovu i iduću godinu osigurala je 10 milijuna kuna, po 5 milijuna kuna za svaku. Za dovršetak dvorane u Velikoj Pisanici pri kraju je natječaj za izradu projektne dokumentacije  za izmjene lokacijske i građevinske dozvole nakon čega će uslijediti javna nabava, a ako sve bude u redu do jeseni 202o. dvorana bi mogla biti gotova

Potrebe za sportskom dvoranom su velike dodao je načelnik Pali i dodao kako je neke troškove i općina preuzela za dio radova oko infrastrukture te da će u partnerskom odnosu sa županijom i ovaj projekt biti uskoro uspješno realiziran na radost učenika, ali i svih sportskih i drugih udruga u Velikoj Pisanici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.