Bjelovar: Dodijeljene jednokratne financijske potpore za aktivnosti udruga u 2019. godini

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak potpisao je  ugovore sa 86 udruga koje su ostvarile pravo financiranja svojih projekata i programa na jednogodišnjim i jednokratnim potporama za aktivnosti u 2019. godini. Za potpore je bio raspisan Javni poziv nakon kojeg je povjerenstvo izabralo programe i projekte koji su ostvarili sredstva:

-Imamo puno kvalitetnih programa i projekata i to je ono što nas razlikuje od nekih drugih gradova. Ja sam za to da se civilno društvo razvija i da podupiremo sve one kvalitetne i dobre projekte. Danas ćemo potpisati ugovore za jednogodišnje projekte nakon raspisanog Javnog poziva. Riječ je o udrugama s područja kulture, obrazovanja, braniteljskim i humanitarnim udrugama. Ugovori su zajedno vrijedni oko milijun kuna, a sredstva će dobiti 86 udruga. Za 44 udruge za jednogodišnje projekte dodjeljuje se ukupno 583.000,00 kuna, dok se za aktivnosti 42 na jednokratnim potporama dodjeljuje 376.000,00 kuna. Najniži iznos koji je udruzi dodijeljen je 1.000,00 kuna, dok je najviši iznos dodijeljen od 60.000,00 kuna- kazao je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar osim ovih potpora u 2019. godini dodijelit će i potpore za višegodišnje programe i projekte za što će se još utrošiti oko 800 tisuća kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.