Noć knjige u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23.travnja) te Dana hrvatske knjige (22.travnja), već sedmu godinu zaredom održana je manifestacija Noć knjige. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar se, u organizaciji školske knjižničarke Andree Petrić,prof. i dipl.bibl., uključila u obilježavanje ove manifestacije s ciljem poticanja čitanja i uživanja u čitanju. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“ pa je tako u školi gostovala Suzana Jurić, prof.savj., koja je održala zanimljivu radionicu izrade stripa.

U školskoj knjižnici je postavljena izložba o stripu od samih početaka pa do danas. Prikazani su i zanimljivi junaci koji su kasnije ekranizirani. Učenici su upoznati s bjelovarskom umjetnicom Irenom Jukić Pranjić, ali i svjetskim autorima stripa. Kroz razgovor s učenicima isplivali su neki njihovi zanimljivi junaci koje su oni pokušali pretočiti u strip. U sklopu izložbe su zaigrali i kratku igru- zamislili su da su i oni junaci stripa te su izražavali svoje trenutne osjećaje u oblačićima i to vizualnim metaforama i oponašanjem zvukova (baš kao što je to i u stripu).

Izložba o stripu otvorena je do polovice petog mjeseca, a svi zainteresirani mogu dobiti uvid u stripove od kojih su neki čuvani u originalnom izdanju od trenutka kupnje, a koje nam je za ovu svrhu posudio Marin Bezenšek, prof. Kao dio izložbe postavljena su i izdanja koja  knjižnica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole posjeduje i koji su slobodni za posudbu, ali i stripovi s kojima su se učenici susretali od malih nogu, a možda nisu niti bili svjesni toga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.