Gradonačelnik Pirak primio čazmanske odbojkašice i odbojkaše i čestitao im na uspjesima

Odbojkašice ŽOK-a Čazma osvojile su III. odbojkašku ligu regije Centar, skupina Istok, bez izgubljenog seta u cijeloj sezoni, što se do sada još nije dogodilo. Odbojkaši MOK-a Čazma prvaci su II. odbojkaške lige Centar. Danas je za njih u Gradskoj upravi Grada Čazme održan prijem na kojem im je gradonačelnik Grada Čazme Dinka Pirak čestitao na uspjesima.

– Nakon godina treninga i godina marljivog rada rezultat je ovdje na čemu vam čestitam. Prije svega ženskoj ekipi koja je pokazala Čazmanke u najboljem svjetlu kroz odbojku. Isto tako muška ekipa Čazme je tradicionalno na vrhu. Sportski tereni su nam takvi kakvi jesu. Ja bi volio da je škola i sportska dvorana u vlasništvu Grada Čazme što bi značilo vama kvalitetnije treniranje. Sada plaćate zakup za sportsku dvoranu što je suludo i nedopustivo – kazao je Pirak.

Iako su prvaci u svojim rangovima natjecanja, na žalost zbog velikih fincijskih troškova, prije svega cijene dvorane koja mjesečno iznosi od 3.500,00-4.000,00 kuna vjerojatno se neće natjecati u rangovima više što su zaslužili svojim uspjesima i marljivim radom kroz ovu sportsku godinu.

-Ovaj uspjeh ove godine bio je očekivan, nadali smo se tom prvom mjestu. Prošle godine smo se natjecale u II. ligi, nažalost upravo zbog financijskih razloga smo se vratili u treću.  Sljedeće godine vjerojatno zbog istih financijskih razloga nećemo igrati drugu ligu jer jednostavno financije nam to ne dopuštaju. Znamo da  grad daje sve što može, ali troškovi dvorane su nam preveliki i sve dotacije što dobijemo od grada mi damo za dvoranu, čak i malo više. Tu su još troškovi gostovanja, sudačkih troškova i opreme – rekla je trenerica ŽOK Čazma Ana Kolar .

– Zahvaljujem vam se na ovom prijemu i drago nam je što cijenite naše rezultate i naš trud. Što se i nas tiče prvaci smo druge lige i trebali bi sad igrati kvalifikacije za prvu ligu, ali gotovo sigurno nećemo ići u viši rang, prvenstveno zbog troškova. Nas ne brinu troškovi višeg ranga natjecanja, prvenstveni razlog je sportska dvorana što ne idemo u viši rang. Viši rang zahtjeva više treninga znači i više dvorane i onda praktički dvorana pojede trećinu prvoligaškog budžeta što je po meni previše. Iz saveza imamo svake godine pozive da idemo u prvu ligu, ali eto prvenstveno zbog dvorane ne idemo. Postoji i mana male sredine, jer igrači ne znaju što će iduće godine raditi i gdje će nastaviti školovanje – kazao je Krešimir Dođivić trener MOK-a Čazma.

Grad Čazma nagradio je i MOK i ŽOK Čazma sa po 5.000,00 kuna za posebne uspjehe u sportu.