Ana Novosel oduševila građane Križevaca tortom povodom 767. rođendana Križevaca

0
561

Danas se obilježava 767. rođendan Grada Križevaca. Tako i ove godine povodom Dana grada Križevčanke i Križevčane obradovala je i velika torta koja je podijeljena građanima. I ove godine bila je to prava raskošna slastica u kojoj su uživali u izgledu i okusu svi uzrasti.
Tortu je napravila Ana Novosel, vrsna slastičarka iz Dubrave. Inače Ana ima svoj obrt BoAna i zajedno sa svojim suprugom Borom Petrekom stvara slastičarska čuda. Osim što radi torte, Ana radi i razne vrste kolača i kako kažu njeni klijenti, svaki kolač se razlikuje svojim posebnim okusom.

Koliko je ljudi sudjelovalo u izradi ove torte koja je oduševila sve Križevčane i koliko je vremena bilo potrebno za njenu izradu?

-U izradi torte sudjelovalo je dvoje osoba u samoj slastičarni i finiširanju torte, a u podjeli su sudjelovali učenici Srednje škole “Ivan Seljanec ” Križevci te njihovi mentori Boro Petrek i Mišel Diskočil. Za izradu torte trebalo nam je oko dva dana.


Koliko je utrošeno sastojaka za ovu tortu?

-Torta je izrađena od 50 standardnih biskvita, oko 40 l kreme i 20 l šlaga za ukrašavanje.


Vaše torte i okusom i izgledom ostavljaju bez daha. Od kuda vam ideje za ukrašavanje slastica?

-Ideja za ukrašavanjem dolazi prilikom razgovora sa klijentima, a na kraju se kristalizira kod same izrade, iskreno nema neke tajne osim puno rada, upornosti i truda.

Koja narudžba torte Vam je bila najteža i najzahtjevnija za napraviti?

-Trenutno ne mogu izdvojiti tortu koja mi je bila najteža ili najzahtjevnija u izradi, jer svaku narudžbu neovisno o prigodi prihvaćam kao izazov te pristupam odgovorno i profesionalno.

Koliko dugo imate otvoren svoj obrt?

-Vlastiti obrt otvoren je prije 4 god. mojim dolaskom u Dubravu, te kako smo Boro i ja iz struke odlučili se za otvaranje obrta u pripremi slastica, što je ujedno i bila moja najveća želja iz mladosti.

Torte za vjenčanja posebna su priča. Kako su ove torte uvijek rađene samo po narudžbi, nikada nisu napravljene dvije potpuno iste torte, svaka je drugačija, jedinstvena i posebna na svoj način. Koliko tu obično kod narudžbe dobijete slobodu?

-Što se tiče kreativnosti i slobode kod završavanja torti slobodno mogu reći da nam klijenti idu na ruku te prihvaćaju naše savjete i sugestije.

Koji je vama najdraži kolač?

-Najdraža slastica, splitska torta.

Danas se mladi teško odlučuju za zanatska zanimanja, po vama što bi poručili osmašima koji su pred životnom odlukom?

-Poruka mladim osobama da slobodno upisuju zanatska zanimanja koja su danas iznimno tražena na tržištu rada, a što se tiče napredovanja postoji mogućnost formalnog obrazovanja nakon srednjoškolskog obrazovanja što je vrlo pohvalno. Ono što bih svakako preporučila je da svatko upiše ono što želi i što voli jer smatram da je to najbolji način za daljnji uspjeh u radu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.