Ponovno zabilježen velik broj prekršaja za vrijeme trajanja akcije u prometu na području PU bjelovarsko-bilogorske

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.
Policijski službenici ove policijske uprave su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policija ove PU je proteklog vikenda od 19. – 21. travnja 2019. godine utvrdila 149 prekršaja od čega izdvajamo:
– 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,33 g/kg izmjerena kod 29-godišnjeg mladića u Bjelovaru,
– 55 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 96 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 29 ostalih prekršaja.

U dodatnoj županijskoj akciji na sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola tijekom noći 20./21. travnja zatečeno je 17 alkoholiziranih vozača.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.