26. i 27. travnja obilježava se Dan Općine Nova Rača

Općina Nova Rača svoj Dan općine slavi 20. travnja, no ove godine zbog poklapanja s uskrsnim blagdanima događanja povodom Dana Općine pomaknuta su na vikend pred nama 26. i 27. travnja. Godinu iza nas je obilježio najveći projekt, izgradnja dječjeg vrtića koji je pred realizacijom rekao nam je Darko Knežić načelnik Općine Nova Rača:

-Asfaltirana je jedna županijska cesta u dužini od 4800 metara, asfaltirana je Račačka ulica u dužini od 750 metara. Radilo se i na obnovi krovišta u Međurači i Nevincu gdje je uređena i unutrašnjost doma. Ipak najbitnije je u prošloj godini što smo prošli na natječaju Agencije za plaćanje u poljoprivredi i povukli sredstva u visini od 4.300 000,00 kuna za izgradnju dječjeg vrtića – kaže Knežić i dodaje kako se nada da će radovi na ovom projektu koji Agencija financira u stopostotnom iznosu početi ove godine.

Obilježavanje Dana Općine započeti će u petak 26. travnja otvaranjem kiparske kolonije , u 9:30 je Sveta misa u Crkvi Uznesenja BDM u Novoj Rači nakon koje je polaganje vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i na spomenik Stjepana Radića.

Povodom dana Općine biti će otvorena i novobnovljena Račačka ulica za što su sredstva osigurana iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Svečana sjednica Općinskog vijeća je u 13:00 sati.

26. travnja u večernjim satima u 20:30 minuta održat će se predstava LAK-a „Danjgube“ u Društvenom domu u Novoj Rači.

27. travnja od 9:00 sati nastavit će se kiparska kolonija, ali i otvoriti likovna kolonija. U 20:00 sati organizatori su pripremili koncert Mladena Grdovića na sajmištu u Novoj Rači. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.