U realizaciju kreće energetska obnova zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na početnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije koja kreće u realizaciju.

Riječ je o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna za koji je zatvorena financijska konstrukcija i osigurana sredstva, a projekt je trenutno u fazi raspisanog natječaja za izvođača radova.

 Naime, financiranje energetske obnove bolnice i stomatologije osigurano je na način da je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna temeljem europskih sredstava, 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a preostalih 700 tisuća kuna osigurava Opća bolnica Bjelovar i osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima potpisanih ugovora vezanih uz euro projekte u visini od pola milijarde kuna, od toga je pola za projekte na području Grada Bjelovara istaknuo je župan Bajs i dodao kako je prva velika investicija koja će krenuti upravo energetska obnova zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije:

– Ono što želimo je jedan novi standard zdravstva za naše građane. Mislim da će se to i ostvariti, a ono što bih istaknuo da će se time povećati  standard i za zaposlenike. Mi čekamo naravno i početak natječaja za izgradnju nove zgrade Opće bolnice koja će krenuti nakon ovoga jer  je građevinska dozvola izdana – rekao je župan Bajs.

 Inače, projekt energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te zgrada Stomatologije.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Alli Alouch kazao je kako je početak radova na obnovi početak ispunjavanja želja svih djelatnika bolnice:

– Zgrada Opće bolnice nakon energetske obnove izgledat će kao nova, a nadamo se početku gradnje i nove zgrade bolnice. Bolnica i Županija osim što sufianciraju medicinski kadar ulažu I u objekte da osiguramo bolje uvjete za rad i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u našem gradu što u konačnici garantira bolje i kvalitetnije uvjete za naše građane – kazao je dr. Allouch.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.