Otvorena brza cesta od Vrbovca do Farkaševca

Danas je otvorena dionica brze ceste D12 čvor Vrbovec 2 – čvor Farkaševac duljine 10,6 kilometara. Izgradnja je trajala devet godina, a visina investicije je 349 milijuna kuna bez PDV-a.
Promet tom dionicom ograničen je za teretna vozila teža od 7,5 tona, a riječ je o dovršetku izgradnje prve faze brze ceste DC12 koja će u budućnosti prolaziti kroz Bjelovar i Viroviticu te završiti na mađarskoj granici u Terezinom Polju.
Na prigodnoj svečanosti otvorenja bili su i premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković očekuje da će nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, potom i Virovitici, biti realiziran u mnogo kraćem vremenskom roku te nastavak izgradnje očekuje i prije kraja ove godine:

-Izražavam zadovoljstvo i zahvaljujem Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama. Mi ćemo ove godine raspisati natječaj za nastavak gradnje ceste prema Bjelovaru budući da će biti izdanja građevinska dozvola. Na jednoj dionici su riješeni imovinsko pravni odnosi, osigurali smo sredstva, do kraja godine bit će raspisan natječaj i kreču radovi prema Bjelovaru – kazao je Butković.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, inače Bjelovarčanin, istaknuo je gospodarsku važnost otvorene dionice brze ceste, a očekuje da će se putovanje između Bjelovara i Zagreba skratiti za deset do 15 minuta.

-Ova cesta je vrlo bitna za grad Bjelovar i okolicu i u budućnosti je važna za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju pa sve do Virovitice i Mađarske jer su upravo ovi krajevi bili u prometno nepovoljnijoj poziciji nego neki drugi i jako je važno da gradnja ceste ide dalje – rekao je Jandroković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.