Župan Damir Bajs obišao novoobnovljeni Dom zdravlja u Čazmi

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić obišli su novoobnovljeni Dom zdravlja u Čazmi koji je obnovljen u okviru europskog projekta „Za zdravlje BBŽ“, kojemu je nositelj Županija i putem kojeg je u infrastrukturne radove i obnovu uloženo 1,8 milijuna kuna.

U Čazmi je tako obnovljen ulaz u Dom zdravlja, sanitarni čvorovi, ambulante, uređen je prostor za dentalnu ordinaciju, zamijenjen dio vanjske stolarije, uređivani podovi, postavljena nova LED rasvjeta, sanirana vlaga, postavljeni bojleri u ordinacije koje prije nisu imale toplu vodu i niz drugih radova.

Prvo je to veće ulaganje u uređenje prostora Doma zdravlja u Čazmi nakon dugo godina, a sve s ciljem podizanja standarda liječenja čazmanskih pacijenata, ali i stvaranja boljih uvjeta za rad liječnika i medicinskog osoblja.

– Jako je lijepo, nova LED rasvjeta, čisti obojeni zidovi, novi podovi koji nisu skliski, prozori su fantastični. Slijedi medicinska oprema i kažu, inventar. Konkretno, ja sam dosta toga naručila, vidjet ćemo što će doći – kazala je doktorica obiteljske medicine Sonja Medić.

– Mislim da ordinacija ima sve uvjete i da možemo pružiti kvalitetnu uslugu našim pacijentima što je najbitnije. Dobili smo neke nove uređaje i što se tiče materijala, ništa nam ne nedostaje – dodala je doktorica stomatologije Katarina Jelić.

Izvedenim radovima Dom zdravlja u Čazmi sada je usklađen s Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti, te se omogućila pristupačnost osobama s invaliditetom.

– Dom zdravlja u Čazmi do sada nije imao velikih problema s nedostatkom liječnika, 5 timova obiteljske medicine ima, 4 sada rade. Jedna doktorica je otišla, raspisan je natječaj, očekujem da se netko javi, dosta nam iz Zagreba dolazi liječnika koji cirkuliraju kroz taj 5. tim, ali pacijente tog 5. tima zbrinjavaju trenutno ostali liječnici – kazala je ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

Čaić je posebno istaknula i radiologiju u Domu zdravlja u Čazmi u koju na preglede dolaze pacijenti i iz drugih županija:

– Imamo vrsne radiologe koji dolaze iz vanjskih ustanova. Rade se usluge i npr. snimanja kukova za djecu što se ne radi u ostalim domovima zdravlja. Dolazi nam dosta pacijenata i iz drugih županija, recimo zagrebačke, a da ne govorim da je Bjelovar isto prebukiran, pa ima pacijenata i iz Bjelovara i ostalih gradova i mjesta koji dolaze po usluge u Čazmu – kaže Čaić.

Cilj Bjelovarsko-bilogorske županije je omogućiti svim pacijentima na području županije jednaku zdravstvenu zaštitu, posebice u njihovom prvom kontaktu s liječnikom te da se što više pretraga obavi u Domovima zdravlja.

– Temelj svega bi bio na kraju da radimo što više pretraga i aktivnosti u samoj ambulanti, dakle da građani Čazme moraju što manje putovati, da se dio pretraga može ovdje obaviti. Kao što vidimo, ne samo da smo u tome uspjeli nego građani iz naše županije, ali i iz okolnih županija dolaze u Dom zdravlja, ispostavu Čazma obaviti zdravstvene pretrage koje ne mogu u svojim gradovima. To je pravi dokaz kvalitete ulaganja i činjenice da zdravstvena zaštita nije samo za našu županiju, nego kao što smo ovdje čuli i za građane drugih županija koji dolaze ovdje u Čazmu – rekao je župan Bajs prilikom obilaska čazmanskog Doma zdravlja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.