Počela Uskrsna priča – pogledajte fotogaleriju Davora Kirina

Uz svima poznatu Božićnu priču, na imanju Salaj se već 8. godinu za redom održava i Uskrsna priča – tradicionalna obiteljska manifestacija u proljetnom zelenilu imanja Salaj. Ovogodišnja Uskrsna priča obitelji Salaj u Grabovnici, počela je danas i trajat će do 22. travnja, svakim danom od 15 do 22 sata, uključujući vikende i blagdane.

Ove godine će imanje krasiti preko 40 000 svjetlećih ukrasnih jaja, velika instalacija vlaka od slame, šetnica s raznim svjetlećim 3D elementima i elementima od slame prikladnim za Uskrs – figure kokoši, zečeva, pilića, pijetlova, pisanice i slično. Također, kako bi se podsjetili na same vrijednosti Uskrsa, posjetitelji će moći vidjeti i sami prikaz Isusovog groba.

Zlatko Salaj, kreator manifestacija, iz godine u godinu napominje koliko ga vesele posjetitelji i njihove reakcije: „ Kada vidim koliko posjetitelji uživaju u Božićnoj priči sve ove godine, ne mogu se ograničiti samo na jednu manifestaciju. Smatram da im i za uskrsne blagdane moram ponuditi barem nešto slično, a opet posebno. Uskrsna priča je baš to. Vrijeme uskrsnih blagdana je idealno za uživanje u prirodi i obiteljskim druženjima. Za mene je ta atmosfera druženja i veselja ono što me ispunjava.”

Broj posjetitelja Božićne i Uskrsne priče povećava se iz godine u godinu te su osim posjetitelja iz cijele Hrvatske, za nadolazeću manifestaciju već najavljene i organizirane grupe posjetitelja iz Mađarske i Slovenije. Ove godine se očekuje preko 13 000 posjetitelja za vrijeme trajanja Uskrsne priče. Što će vas sve dočekati ove godine na imanju Salajevih pogledajte u fotogaleriji Davora Kirina: