Najavljen „2. Flores sajam cvijeća Bjelovar“

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i organizatori „2. Floresa – sajma cvijeća Bjelovar“ Hrvatska udruga poljoprivrednika, odnosno predsjednik Tihomir Jaić sa suradnicima održali su konferenciju za medije i najavili „2. Flores sajam cvijeća Bjelovar“.

Bila je to prilika da se javnost upozna s programom „2. Floresa – sajma cvijeća Bjelovar“ koji će se održati 13. i 14. travnja na sajamskom prostoru u Gudovcu, a u suradnji s Bjelovarskim sajmom i Hrvatskom poljoprivrednom komorom i pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Do sada je za spomenuti sajam cvijeća, koji je izložbeno-prodajnog karaktera prijavljeno 70 izlagača iz cijele Hrvatske, ali i susjedne BIH koji će izlagati, između ostalog, cvijeće, presadnice, eterična ulja, ljekovito bilje, ali i opremu za vrt, plastenike i niz drugih stvari.

Izložbeni prostor za sve izlagače je besplatan kao i ulaz za posjetitelje za koje će biti i organiziran besplatan autobus svaki puni sat s autobusnog kolodvora u Bjelovaru. Inače, radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju bit će od 9 – 18 sati, a cilj održavanja samog sajma je promocija domaćih cvjećara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom cvijeća, ukrasnog i ljekovitog bilja, presadnica te popratnih djelatnosti.

U prilog „2.Floresu – sajmu cvijeća Bjelovar“ ide i činjenica dobrih rezultata prošlogodišnjeg prvog sajma cvijeća koji se pokazao kao izuzetno uspješan, jer obišlo ga je puno posjetitelja, a izlagači su izrazili zadovoljstvo dobrom prodajom svojih proizvoda.

Inače, uz bogati izložbeno – prodajni karakter sajma organizatori najavljuju i kulturno-umjetnički program koji će dati dodatnu notu sajmu cvijeća.

„Imali smo priliku biti na prvom Floresu i moram reći da je to bilo jedno iskustvo koje pokazuje bogatstvo, ne samo naše Bjelovarsko-bilogorske županije, nego ja bih rekao i bogatstvo cvijeća koje se uzgaja na ovim prostorima Hrvatske. Sada je pred nama drugi Flores. Uvijek je naravno teško održati taj kontinuitet i meni je drago da se sada pokazalo da je to moguće. Moram naglasiti da Flores koji će biti otvoren u subotu će biti  besplatan za sve posjetitelje i nadamo se da će uz možda nešto bolje vrijeme biti i dosta posjetitelja iz ne samo naše županije, nego i iz cijele Hrvatske. Ukupno sedamdesetak izlagača će izlagati cvijeće, sadnice, eterična ulja i ukrasno bilje, ali i raznu opremu koja se može i na licu mjesta kupiti. Meni je drago da je Županija pokrovitelj ukupne manifestacije“, istaknuo je župan Damir Bajs.

„Ja ću prvo iskoristiti priliku da se zahvalim Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što je stala iza ovog projekta koji smo započeli prošle godine, što je omogućila žiteljima naše županije da vide izložbu, a isto tako da mogu i kupiti cvijeće koje proizvode hrvatski poljoprivrednici. To su proizvodi naših poljoprivrednika s područja grada Bjelovara, s područja naše županije, ali isto tako s područja Varaždinske, s područja Međimurske županije te svih okolnih županija koji će izlagati na našem sajmu. Ove godine imamo i priliku da ugostimo izlagače iz Bosne i Hercegovine što nam je  posebno i drago. Naime, s time će ovaj sajam dobiti karakter međunarodnog. Uz navedeno ove godine imamo 40% izlagača više nego što ih je bilo prošle godine. Nadamo se da će biti više posjetitelja, nego što je bilo prošle godine. S tim ciljem smo isto tako organizirali besplatan autobus iz Bjelovara koji će voziti svaki puni sat u subotu i u nedjelju na sajamski prostor Gudovac počevši od 9 sati. Ono što na samom sajmu možemo očekivati počevši u subotu u 10 sati je otvorenje sajma. Isto tako na samome sajmu ćete moći posebno u subotu vidjeti naše domaće poljoprivrednike, tj. OPG-e koji se bave ukrasima, ukrasima od cvijeća, načine na koje oni uređuju i ono što će oni imati u samoj prodajnoj izložbi. Isto tako idući dan uz samu izložbu imamo nastupe kulturno-umjetničkih društava od 11 sati.  Ja ću za kraj još jednom zahvaliti svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog sajma, ponajviše Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te Bjelovarskom sajmu. Mi se nadamo da će vrijeme biti dobro, da će poslužiti izlagače, ali isto tako i posjetitelje kako bi evo na najbolji mogući način i prezentirali ono što hrvatski poljoprivrednici imaju i ono što hrvatski poljoprivrednici nude na području cvijeća te ukrasnog bilja“, istaknuo je ispred organizatora sajma Tihomir Jaić predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika.    

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.