Župan Bajs prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Matice umirovljenika BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs jučer je prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Matice umirovljenika BBŽ. Neke od točaka dnevnog reda bile su prijave na županijski Javni poziv za projekte umirovljeničkih udruga koji je u tijeku, ali i skorašnje sportsko natjecanje umirovljenika.

Župan Bajs je kazao kako će umirovljenici i dalje biti u fokusu politike županije, a govoreći o Javnom pozivu za  projekte umirovljeničkih udruga je rekao kako je Županija 2019. izdvojila najveća sredstva do sada za projekte umirovljenika,  milijun kuna.

– Podupiremo upravo Maticu umirovljenika na niz drugih aktivnosti, kulturne, športske i druge stvari koje su vezane uz njihove aktivnosti. Veseli me zapravo da nakon već 6 godina provođenja tog plana, umirovljenici su sami rekli da postoji znatan porast aktivnosti temeljem sredstava koja smo im odobrili, da postoji porast članstva i da u konačnici sve te mjere daju konkretne rezultate – rekao je župan Bajs.

Predsjednik Matice umirovljenika BBŽ Željko Held rekao je kako su udruge umirovljenika zadovoljne iznosom od milijun kuna koliko je županija izdvojila za projekte umirovljenika:

– Zadovoljni smo i sigurno ćemo ga uspjeti potrošiti, zato što su naše udruge maštovite, kreativne, imaju niz sekcija i aktivnosti kojima se bave, a taj novac naravno da potiče na otvaranje novih sekcija. Dosad je bilo samo pjevanja, pjevačkih zborova i tako nešto. Međutim, sada imamo i glumce i recitatore i šetače. Znamo da umirovljenici teško žive i onda se tim novcima i tim aktivnostima malo zabave i evo hvala županu i njegovim službama što nas prate i pomažu da se taj novac opravda i educiramo se kako napisati zahtjeve za taj Javni poziv – kazao je Held.

Held je dodao kako se 30-40% sredstava potroši na najpotrebitije. Pomaže se tako u liječenju, nabavi drva za ogrijev, plaćanju režija onima koji su teškom položaju, a obilaze se i najpotrebitiji za blagdane.

Nakon 12 godina ponovno se održava sportsko natjecanje umirovljenika, na kojem će nastupiti i Matica umirovljenika BBŽ. Natjecanje će biti održano na zagrebačkom Bundeku 21. svibnja, a na njega će ići 22 natjecatelja i tridesetak pratećih članova koji će ih pratiti i bodriti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.