Tko je iz BBŽ na listama za dobro plaćena mjesta u Bruxellesu

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Ana Lovrin izvijestila je u srijedu, nakon sjednice tog tijela, da su utvrđene i prihvaćene 33 pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova u Europski parlament.

Za 12 dobro plaćenih mjesta u Bruxellesu na izborima 26. svibnja natječe se 396 kanidata na 33 liste.
Na izbore samostalno idu HDZ, SDP, Most, Živi zid, HNS, BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, HSLS, Reformisti, Start, Snaga, SDSS i HDS.
Biračima se nudi i šest koalicijskih listi: ona Amsterdamske koalicije u kojoj je sedam stranaka, lista stranke Pametno i Unije Kvarnera, Hrvatskih suverenista čiju listu nosi Ruža Tomašić, lista Neovisnih za Hrvatsku i HSP-a. Zajedničku listu kandidirali su Politička platforma Možemo!, stranke Nova ljevica i ORaH, te Radnička fronta i SRP.
Za Europski parlament natječu se samo dvije nezavisne, odnosno liste grupe birača.

Na izborima će biti ukupno 396 kandidata, od toga broja sedam kandidata dolazi iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na listi AUTOHTONA -HRVATSKA STRANKA PRAVA -A -HSP na 9 mjestu je Goran Šarić iz Bjelovara.
HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA – HBPS ima dva kandidata iz Bjelovarsko -bilogorske županije. Nositelj liste je Nenad Vlahović iz Garešnice, a Ivan Cikoja iz Bjelovara je na 10. mjestu.
HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA – HDS na 9. mjestu ima Ivanu Djedović iz Daruvara.
HRVATSKA SOCIJALNO – LIBERALNA STRANKA – HSLS na listi isto ima dva kandidata iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na 2. mjestu je Mario Puškarić iz Kaniške Ive i na 7. mjestu Goran Romek iz Bjelovara.
ZELENA LISTA ima Matu Mlinarića iz Kajgane na 6. mjestu.

Sve kandidate možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.