Rovišće: U prva tri mjeseca rođeno 17 beba

Pitanje demografije popularno je danas u Hrvatskoj, no o tome ne treba samo pričati nego i raditi kako bi se osigurali bolji uvjeti za život mladim obiteljima. U Općini Rovišće zato puno rade kako bi upravo osigurali kvalitetne uvjete za život mladim obiteljima i njihovoj djeci.

Danas je načelnik općine Slavko Prišćan primio roditelje koji su predali zahtjev za jednokratnu pomoć za novorođenčad koja u ovoj godini iznosi 1.500,00 kn te je uručio simbolične poklone. U Rovišću se mogu pohvaliti da je u prva tri mjeseca ove godine predano već 17 zahtjeva.

– Posebno me veseli, a s time se treba i pohvaliti Općina Rovišće da je danas ovdje 17 roditelja koji su dobili bebe tijekom ove godine, a to nešto opet govori o trendu. Nadam se da će trend ove godine biti takav, a možda da će biti i bolji – rekao je načelnik Prišćan.

Načelnik Prišćan kazao je kako zna da jednokratna pomoć nije velika, ali da općina i na druge načine ulaže u demografski razvoj. Radi se vrtić koji vrijedi 3 milijuna kuna u kojem će postojati i jaslice i još dvije grupe djece jer u postojećem vrtiću nema uvjeta za proširenje.

– Siguran sam da ćemo kroz izgradnju vrtića pridobiti mlade roditelje da ovdje koriste jaslice i vrtić, da mogu za sebe imati slobodnog vremena, da ne rade samo sa „baka servisom“ nego da se djeca na taj način i socijaliziraju i više druže i da pratimo sve trendove modernog društva – kaže Prišćan.

Osim u vrtić ulaže se u Rovišću i u školstvo. Sve škole na području općine pokušavaju se obnoviti u suradnji sa županijom i ministarstvom. Tako je već uređena škola u Predavcu, u Kraljevcu će biti uskoro, a u obnovu uskoro kreće i matična škola u Rovišću.

– Bit će uloženo oko 15 milijuna kuna u kompletnu rekonstrukciju i to je sigurno jedan doprinos razvoju općine ali i da mladi ljudi ostanu na ovom području – dodaje Prišćan.

Ulaže se  i u komunalnu infrastrukturu jer važno je da svi stanovnici imaju potrebnu vodu, kanalizaciju, nogostupe i dobre ceste, a neke stvari općina već ima kao što su banka, ljekarna, Dom zdravlja i sve ono potrebno da bi se normalno funkcioniralo, radilo i živjelo, a to ćemo zadržati i proširiti, zaključuje Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.