Počeli radovi na Vatrogasnom centru u Štefanju

Danas su i službeno počeli radovi na novom vatrogasnom centru u Štefanju. Projekt je sufinanciran u 100 % iznosu sredstvima Europske unije kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj  tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Ukupno sufinanciranje od strane EU je 5.071.194,15 kuna.

Dosta dugo su trajale pripreme za realizaciju projekta, od kandidiranja, odobrenja, sastanaka, javne nabave i danas je dan kad izvođač radova Elektrocentar Petek ulazi u posjed radova. Načelnik općine Štefanje Ivo Emić  sa  suradnicima održao je sastanak sa izvođačem radova na kojem je razmijenjena tehnička dokumentacija i ovih dana kreću radovi rušenjem starog vatrogasnog doma. Načelnik Ivo Emić kazao je prilikom obilaska gradilišta kako je novi Vatrogasni centar zamišljen kao centar vatrogastva Općine Štefanje koji će biti moderno opremljen sa svim sredstvima potrebnim za intervencije na području općine.

– Investicija će biti oko 6,5 milijuna kuna, sredstva su kandidirana na mjeru 7.4. za ruralni razvoj, odobrena su u 100% iznosu, no nažalost 3 godine je projekt trajao tako da nam je tender bio nešto manje cijene, pa je isključna cijena izvođača radova bila nešto veća tako da ćemo mi razliku sufinancirati u dijelu opremanja doma. Radovi počinju danas, a završetak bio trebao biti u prosincu ove godine – rekao je načelnik Općine Štefanje Ivo Emić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.