Grad Čazma osigurao 269.500,00 kuna za rad 29 udruga

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je danas ugovore s predsjednicima udruga  koje su ostvarile sredstva  temeljem Odluke o odabiru i sufinanciranju projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme. Ukupan iznos sredstava koji je dodijeljen udrugama je 269.500,00 kuna, a rasporedit će se na 29 udruga.

– Ovaj broj kazuje da je društveni život naših građana vrlo intenzivan, isto tako ove udruge imaju različiti djelokrug rada – kazao je gradonačelnik Pirak prilikom potpisivanja.

-U tom smislu smo kao i svake godine izdvojili 269.500,00 kuna za rad naših udruga. Ovo će biti direktna uplata na račune, a osim tih sredstava grad i indirektno pomaže što je možda i značajnije. Udruge sudjeluju i na gradskim manifestacijama gdje pokazuju ono što rade čime se ponosimo. Hvala vam na svemu što činite da društveni život u našem gradu napreduje – rekao je gradonačelnik Pirak.

Udruga EKO Čazma niz godina u Čazmi organizira EKO sajam koji je postao prepoznatljiv i kod posjetitelja jako dobro prihvaćen. Ova udruga ostvarila je sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna koja će utrošiti na organizaciju EKO sajma koji nas očekuje ovog rujna.

-Ovom prilikom bih se zahvalio gradonačelniku i Gradu Čazmi koji nam  daju jedan veliki vjetar u leđa da možemo nastaviti sa radom. Od financijske pomoći, pravne pomoći i bilo kakve druge, koja nam je potrebna da bi mogli održati Eko sajam koji okuplja izlagače iz cijele Hrvatske tako da pohvaljujem grad i zahvaljujem na svemu – rekao je predsjednik udruge, Dražen Diktić.

Hrvatsko planinarsko društvo Garjevica Čazma ostvarilo je potporu od 12.000,00 kuna, na sredstvima je zahvalio predsjednik društva Kristijan Čikor:

-Svake godine od grada imamo veliku pomoć što je bitno za rad udruge, a grad nam i indirektno pomaže. Ove godine išli smo s jednim projektom za koji smatramo da je velika stvar za ovo područje jer nikada do sada Moslavačka gora tj. ovaj zapadni dio nije imao nikakve planinarske putove. Mi smo se kod Hrvatskog planinarskog saveza izborili da dobijemo suglasnosti za 40 km novih putova. Da bi to ostvarili normalno da nam treba i dosta novaca, i to će potrajati zato smo to podijelili u dvije godine. Ja vam se u ime planinarskog društa Garjevica zahvaljujem – kazao je Čikor.

U ime Matice umirovljenika Čazma zahvalila je predsjednica Ivanka Bukovac:

-Zahvaljujem vam se u svoje osobno ime i u ime 728 umirovljenika naše udruge na ovoj donaciji. Moram naglasiti da od kad sam ja predsjednica nema nikakvih problema u suradnji s gradonačelnikom ili gradom, sve je korektno na čemu se zahvaljujem.

Klub 2/105 je jedna od tri braniteljske udruge koja je ostvarila sredstva.

-Mi njegujemo tradiciju Domovinskog rata i radimo na tome da se što manje od toga zaboravi. U tome nam uvelike pomaže grad Čazma svojim donacijama, a pomažu nam i mimo ove donacije na čemu im isto zahvaljujemo. Kroz 2. bojnu 105. brigade prošlo je 1648 branitelja. Klub trenutno broji 681 članova – rekao je Ivica Frljužec predsjednik kluba.

Udruga Ave Maria je Udruga za promicanje kršćanskih vrednota u građanskom društvu, predsjednica udruge je Nada Pezo:

-Hvala gradu na ovoj donaciji koju smo dobili već drugi put i to jako cijenimo i na tome smo zahvalni. Osjećamo da smo na neki način priznati kada smo tu. Naša aktivnost je vrlo specifična i ne vidi se odmah širokih razmjera. Mi zastupamo i promičemo kršćanske vrednote, isto tako u tome promičemo i Grad Čazmu – kazala je Pezo.

Odluke o odabiru i sufinanciranju projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.