Uskrs u Dubravi

Treću godinu za redom Udruga žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta i župa Svete Margarete organizirali su manifestaciju pod nazivom „Uskrs u Dubravi“. Manifestacija je okupila 35 izlagača koji su doošli iz raznih krajeva Hrvatske.

– Ideja je bila da ove godine ovu manifestaciju dignemo na razinu Uskrsa, tako da ove godine imamo kulturno umjetnički program strogo uskrsni. S obzirom da je korizma želja nam je je i pridržavati se običaja pa nema zabavnog programa. Ove godine imamo 35 izlagača koji su se prijavili na Javni poziv. Izlagači nam dolaze od Osijeka do Čakovca. Izlagači izlažu pisanice, uskrsni nakit, stvarno svašta ima po stolovima – rekla nam je Mira Turk predsjednica Udruge žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta.
Na Dolarevom je za sve Dubravce i njihove goste organiziran ručak, dok je u večernjim održan glazbeno – scenski prikaz Isusova života, muke i uskrsnuća – Pasija, “Primjer sam vam dao…” koji su izveli članovi Marijine legije iz Petrinje ispred župne crkve. Pokrovitelj današnjih događanja U Dubravi bila je Općina Dubrava.

– Ovo je treća godina za redom da se ova manifestacija održava na inicijativu naših domačih udruga. Mi smo odlučili prihvatiti njihov poziv i sudjelovati kao pokrovitelji. Ponosni smo na broj izlagača. Želja nam je da ovo ostaje tradicija i jedan dodatan način promocije naše Dubrave – riječi su zamjenika načelnika Općine Dubrava Ante Grizelja koji je i otvorio izložbu.