Župan Damir Bajs i gradonačelnik Josip Bilandžija otvorili novoobnovljenu prometnicu Kapelica-Dišnik

Bjelovarsko- bilogorski župan Damir Bajs i garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija otvorili su novoasfaltiranu prometnicu Kapelica-Dišnik.

Riječ je o dionici dugoj 4380 metara, a vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna. Radovi se financiraju u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice prema modelu pola-pola, odnosno 50% iznosa financira Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije,a 50% Grad Garešnica.

Obnovu prometnice Kapelica- Dišnik mještani su dugo iščekivali, a modernizacija navedene dionice bit će od velikog značaja kako za njih, tako i za sve građane grada Garešnice. Time će se omogućiti ne samo bolja prometna povezanost ovih naselja već će se i unaprijediti kvaliteta života mještana.
Inače, nastavak je to ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u cestogradnju na području grada Garešnice. Podsjetimo, prošle godine obnovljene su prometnice u Velikom Pašijanu i Malom Vukovju ukupne vrijednosti 3,1 milijun kuna koje je u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.


Kada tome pridodamo vrijednost radova na dionici Kapelica-Dišnik te 730 tisuća kuna koliko Županijska uprava za ceste utroši godišnje na održavanje 43 kilometara prometnica na garešničkom području, dolazimo do brojke od 7 milijuna kuna koliko je u proteklih godinu dana uloženo u cestogradnju na području grada Garešnice. To znači da je najviše sredstava u županijske prometnice u proteklih godinu dana uloženo upravo u garešničkom kraju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.