Bjelovar: “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” privukao brojne građane

Danas je u Bjelovaru, pod pokroviteljstvom Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Bjelovar, organizirana tradicionalna humanitarna akcija prodaje tulipana čiji je cijeli prihod namijenjen radu Zaklade Ana Rukavina. Akcijom se želi istaknuti nužnost potpore daljnjem razvoju sustava dobrovoljnih darivatelja koštane srži, te osvijestiti građane o potrebi i razlozima takve vrste doniranja.
Kao i posljednjih godina, SDP je građanima nudio predivne tulipane, omiljeni cvijet Ane Rukavine, po cijeni “daj šta daš”, a građani su prepoznali humanitarni karakter ove akcije i spremno darovali 4.200 kuna koje će biti uplaćene na račun Zaklade Ana Rukavina. Ove godine za akciju bilo je osigurano 550 tulipana, dok je prošle godine bilo 300.
Ova se konkretna akcija, “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”, odvija devetu godinu za redom, a cilj joj je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina i aktivnosti kojima doprinosi razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjakinja i stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.