SENZORNA SOBA U DJEČJEM VRTIĆU BJELOVAR

U terapiji djece koja imaju poremećaj senzorne integracije, poremećaj iz spektra autizma, poremećaje u ponašanju i slične poremećaje uvelike pomaže senzorna soba.

U Dječjem vrtiću Bjelovar upravo jedna takva soba je napravljena i to kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, kojega sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Gradu Bjelovaru prošlog ljeta je odobreno nešto više od 350.000, kuna za prenamjenu jedne prostorije u senzornu sobu, a djeci s teškoćama u razvoju na taj je način osigurano i senzorno igralište. Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak kaže kako je sad zatvoren cijeli sustav od djece najranije dobi, vrtićke djece do učenika V osnovne škole.

– Roditelji koji imaju djecu koja zahtijevaju posebne programe mogu ih raditi u Gradu Bjelovaru, a ne da moraju jednom ili više puta svoje dijete voditi u mnogo udaljenija mjesta. Zadovoljni smo s projektom, sve je novo, uređeno, posebni su to aparati koji su iznimno skupi. Bjelovar si to ne bi mogao priuštiti zato smo zahvalni ministarstvu što nam je omogućilo da barem jedan dio ovog dosta skupog projekta sufinancira – rekao je Hrebak

Potrebe za senzornom sobom su velike i ona će puno značiti za rad vrtića i ovo je ponovno unapređenje u radu i struci kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš:

– Nastavlja se nadogradnja zahvaljujući Gradu koji nas podržava i sada idemo u završne radove vezano uz edukacije i sve ono što je potrebno da bi ona profunkcionirala. Ovdje će s djecom raditi naš stručni tim, defektolog i naši odgajatelji. Radit će s vrtićkom djecom, a nadamo se u dogledno vrijeme uspjeti i s djecom izvana – kazala je ravnateljica Lauš.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.