O prehrani u školskoj kuhinji u OŠ Čazma raspravljalo se na sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme HDZ-ov vijećnik Ivan Kovačević na aktualnom satu postavio je pitanje vezano uz prehranu učenika u OŠ Čazma. Kovačević je pitao:

 U kojoj je fazi zdrava prehrana za učenike OŠ Čazma? Što se po tom pitanju poduzima? Kovačević je upozorio i da dosta učenika područnih škola ni nema osiguran topli obrok?

Na pitanje mu je odgovorio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak :

– Imamo djecu koja idu u školu i čujemo reakcije na školsku kuhinju, tko se hrani, tko se ne hrani i što se nudi učenicima na jelovnicima. Tu vidimo i druge gradove npr. Bjelovar koji nudi znatan iskorak, žele nuditi učenicima proizvode domaćih OPG-ova i zdravu hranu. Naš vrtić je Eko vrtić i upravo tamo dajemo naglasak na prehranu gdje nam je želja poticati najmlađe na zdravu hranu i to mi kao Grad radimo. Ali opet dolazimo do one priče tko je osnivač osnovne škole. Ja nemam podatak ali po onom što razgovaram sa djecom vidim da je jako mali broj učenika koji se hrane u školskoj kuhinji. Zašto? Zato što djeca kažu da je hrana ovakva, onakva i nije ono što bi oni htjeli jesti. Nije da ljudi koji pripremaju hranu to loše rade, nego jednostavno nema novaca ili župan opet potroši naše novce negdje drugdje pa nema za kvaliteniju prehranu. Ali ću reći, da je Grad Čazma osnivač Osnovne škole, prehrana u OŠ Čazma i svim područnim školama bila bi besplatna i ja to odgovorno tvrdim i mi to možemo napraviti kazao je Pirak i najavio upućivanje dopisa Osnovnoj školi Čazma. Isto tako u planu je županijske vijećnike zamoliti da na Županijskoj skupštini upozore na ovaj problem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.