Župani Bajs i Posavec razgovarali o suradnji dviju županija

Radni  sastanak održali su bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i međimurski župan Matija Posavec. Tema radnog sastanka dvojice župana bila je međusobna suradnja Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije te suradnja temeljena na potpisanom Sporazumu o suradnji pet županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Ovog trenutka Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska i Međimurska županija već zajednički surađuju na jednom europskom projektu, a riječ je o projektu „Povećanje efikasnosti i održivosti rada Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije“ vrijednom gotovo milijun kuna i koji se u stopostotnom iznosu financira europskim novcem.

Izvrsna suradnja, iznad uobičajene razlog je zadovoljstva župana Bajsa, a ono što slijedi dalje je nastavak suradnje na produbljivanju zajedničkih projekata koji će proizlaziti iz potpisanog Sporazuma o suradnji pet županija rekao je župan Bajs:

– U ovom trenutku su u tijeku i aktivnosti na izradi jednog sporazuma o suradnji vezanog za euro projekte gdje tih 5 županija sudjeluju u mogućnosti da kroz sporazum o suradnji na provedbi tih projekata temeljem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja idemo ka većim projektima. Tu su infrastrukturni projekti, školstvo, promet, sport i mnoge druge stvari – kaže župan Bajs.

Prijedlog je trenutno na evaluaciji u Ministarstvu regionalnog razvoja nakon čega će se ići prema konačnom sporazumu:

– Projekti koje smo mi predložili će se kasnije vezati upravo na ovaj sporazum o suradnji i mogućnost da što god se napravi bude vezano uz korištenje u jednom širom smislu za ovaj dio Hrvatske – dodao je župan Bajs.

Današnji sastanak bila je prilika da se vidi koji nas još projekti mogu ujediniti rekao je međimurski župan Matija Posavec:

– Uz potpisani Sporazum o suradnji, uz zajednički europski projekt na jačanju gospodarsko-socijalnih vijeća kao jednu bitnu kariku u savjetodavnoj ulozi župana, uz povezivanje naših predstavnika na sajmovima mi ćemo surađivati i u svim drugim projektima. Današnji sastanak je samo jedan snažan pečat tome da vidimo koji još projekti u vremenskom razdoblju koje je pred nama nas mogu ujediniti kako bismo ih zajedno prijavljivali. Nismo susjedne županije, ali smo županije koje itekako imaju velike sličnosti, imaju interesa i razloga za suradnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.