U Velikoj Pisanici postavljena prva u nizu pametnih klupa

Da općina Velika Pisanica ide u korak s tehnološkim trendovima svjedoči i novo pametno rješenje. Jučer je u središnjem parku u Velikoj Pisanici postavljena pametna klupa tvrtke Qben iz Zlatara.

-Nakon upita naših građana odlučili smo nabaviti pametne klupe. Prvu pametnu klupu smo stavili u centar općine, a u planu nam ih je postaviti još nekoliko. Ova prva je postavljena u centru u parka kraj spomen obilježja kraj općine. Nabavku je financirala sama općina, a u planu je još nabaviti i postaviti dvije na području općine. Vidjet ćemo kako će građani reagirati. Ovo je u svakom slučaju nešto pozitivno. Nadam se da neće biti uništavanja klupa jer znamo da ima svakakvih slučajeva. Klupu smo zato i postavili u centru gdje su kamere ali iskreno se nadam da će biti sve u redu – rekao je načelnik općine Fredi Pali.

QBenSilver je pametna klupa koja omogućava bežično i USB punjenje mobitela, tableta, laptopa i ostalih elektroničkih uređaja. Također nudi i pristup internetu u 3G/4G mreži, kao i nadogradnju softvera i daljinsko upravljanje. Konstrukcija klupe izrađena je od čelika i kaljenog stakla čija čvrstoća osigurava otpornost klupe na vandalizam, dok cinčanje štiti klupu od korozije i ostalih posljedica vremenskih uvjeta.  Uređaje je moguće puniti tijekom cijelog dana, zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterija. QBensilver sadrži 2 bežična i 2 USB punjača za punjenje elektroničkih uređaja. LED ambijentalna rasvjeta omogućava bolju vidljivost klupe u kasnim večernjim satima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.