Održana manifestacija Dani cvatnje šljive i aronije

Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Horvat u Bjelovaru održani su Dani cvatnje šljive i aronije. Ovaj događaj je zamišljen kao edukativni obilazak voćnjaka na OPG-u za djecu osnovnih škola nižih razreda. Na manifestaciju se odazvalo 200-tinjak djece iz svih osnovnih škola s područja Grada Bjelovara.

Nenad Horvat, vlasnik OPG-a Horvat i predsjednik Udruge voćara „Dar Bilogore“ kazao je kako je ideja pokazati djeci da se od uzgoja povrća i voća može solidno živjeti:

– Prvenstveni razlog koji je mene i kolegu Mladena  ponukao je situacija u državi i iseljavanje, naročito mladih. Da se to ne bi desilo i generaciji koja je još u vrtiću i školi, odlučili smo napraviti jedan mali doprinos, pa neka to bude jedan posto i neka svatko neka u državi bar jedan posto napravi, nešto ćemo učiniti da mlađe generacije ne odu. Na ovaj način smo željeli prikazati da se može, ne bogato, ali može solidno živjeti od rada na selu, odnosno od uzgoja voća i povrća i što je i najvažnije od svega; ako se time ne mogu baviti, da konzumiraju te domaće proizvode, kako svježe tako i u prerađevinama. Samim time sačuvat će svoje zdravlje i pomoći domaćim prozvođačima -kazao je Horvat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.