Ove godine u Čazmi kreće izgradnja Vatrogasnog centra

0
402

Na području grada Čazme i njenih prigradskih naselja djeluje Vatrogasna zajednica Grada Čazme koja je osnovana s ciljem unapređivanja, organiziranja i djelovanja dobrovoljnog  vatrogastva u koju su udružene jedna članica profesionalne postrojbe i 14 aktivnih članica dobrovoljnih vatrogasnih društava. Danas članice vatrogasne zajednice broje 800 članova prema dostupnim podacima koji su upisani u VATROnet mrežu. U prošloj godini zajednica je imala ukupno 120 intervencija, od toga 118 na području VZG Čazme.

Početkom godine VZG Čazme organizirala je obuku za zvanje vatrogasac I klase i vatrogasnog dočasnika, u prostorijama DVD-a Čazme, obuku su izvršili predavači iz vatrogasne zajednice koji ispunjavaju uvjete. Zajednica se može pohvaliti sa 38 novoosposobljenih vatrogasaca I klase i 35 dočasnika.

Članovi Vatrogasne zajednice u prošloj godini odradili su i niz vježbi i natjecanja na kojima su zabilježili dobre rezultate. U zajednici se radilo na održavanju i nabavci nove opreme, sve se to moglo čuti na redovnoj godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Čazme. Prošlom godinom zadovoljan je i predsjednik zajednice Damir Margetan:

– Prošle godine na području zajednice nije bilo puno intervencija. Ja kao predsjednik zajednice mogu reći planove koje smo zacrtali smo i financijski popratili. Grad nas je pratio u stopu financiranjem. Sva dobrovoljna društva i zajednica odradili su svoje aktivnosti i vrlo smo zadovoljni. Kada govorimo o planovima za ovu godinu tu je sve ono što smo odradili i ove godine. Nastavit ćemo s edukacijom članstva, uređenju spremišta u pojedinim dobrovoljnim društvima. Želja nam je i da ove godine napokon krene izgradnja našeg Vatrogasnog centra – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme Damir Margetan.

Vatrogasna zajednica ima veliku potporu Grada Čazme,  tako osim sredstava koje Grad osigurava kroz svoj proračun,  pomaže i obnovom vatrogasnih domova, a pred realizacijom je i projekt izgradnje Vatrogasnog centra:

– Obnavljamo domove jedan po jedan. Ja sam očekivao da ćemo sve domove moći odjednom prijaviti na jedinstveni natječaj jer smo za svaki objekt napravili dokumentaciju i dobili građevinsku dozvolu i sve ono što treba da bi se mogli prijaviti. No, na žalost po pravilima ne možemo, nego svake godine po jedan možemo kandidirati. Ali nema veze, ako ne dobijemo financijsku potporu iz EU radit ćemo svojim sredstvima, danas to gradski proračun može. Ove godine krećemo s izgradnjom velikog vatrogasnog centra ili adaptacijom postojeće zgrade. Dakle, ove godine kreću radovi na toj postojećoj lokaciji. Sredstva ćemo osigurati iz proračuna grada Čazme ali i iz fondova koji su nam dostupni – najavio je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.