Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” održan susret najčitatelja

Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” je na Međunarodni dan dječje knjige održan susret najčitatelja Dječjeg odjela u 2018. i proglašenje dobitnika nagrada najuspješnijih sudionika „Čituljkovog čitateljskog izazova“.

Međunarodni dan dječje knjige na Dječjem odjelu obilježava se već godinama, ali ove godine po prvi put uveden je susret najčitatelja. U knjižnici su ga iskoristili kao  prigodu da dodijele nagrade za sudionike „Čituljkovog čitateljskog izazova“ koji je raspisan preko zimskih praznika.

-U Čituljkovom izazovu tijekom tri mjeseca, moramo računati i školu i obaveze koje djeca moraju obaviti, pročitano je puno knjiga. Jedna djevojčica pročitala je čak 87 knjiga. Ima tu i enciklopedija ali i to je u skladu s pravilima, oni su mogli sve što čitaju staviti u svoju evidenciju. Inače je prosjek od 15 do 30 knjiga po djetetu tijekom tog vremena. U izbor najčitatelja je pak ušlo dvadeset korisnika prema računalnom programu s najviše posuđivanja – objasnila je Vjeruška Štivić iz Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović.

U „ČItuljkovom čitateljskom izazovu“ pobijedila je Martina Kosor sa preko 80 naslova, a slijede ju Lorena Pintarić i Petra Dvoraček. Oni će dobiti besplatnu godišnju članarinu u knjižnici. U kategoriju od 10 do 20 knjiga čitatelji su za nagradu dobili knjigu. Najzanimljivije knjige su popularni serijali, Gregov dnevnik, Grozni Grga i Tom Gates.

Svečanost je uveličala književnica Ivanka Ferenčić Martinčić, ravnateljica knjižnice u Virju. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.