Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u radnom posjetu mađarskoj Županiji Somogy

0
187

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u utorak 2. travnja 2019. godine predvođeno županom Damirom Bajsom boravilo je u radnom posjetu mađarskoj Županiji Somogy. Na radnom sastanku kojemu je domaćin bio župan Somogy županije Biro Norbert razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji dviju Županija koja je temeljena na potpisanom Sporazumu o suradnji i o budućim mogućim projektima prekogranične suradnje.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u projektu je dovršetka školsko-sportske dvorane u Općini Velika Pisanica pri tamošnjoj Osnovnoj školi. Tema razgovora dviju Županija bila je mogućnost kandidiranja projekta dovršetka dvorane i povezivanja iste sa sadržajima Daruvarskih toplica vezanih uz sportsku rehabilitaciju te suradnja s Somogy županijom u vidu turističke ponude i razmijene sportskih sadržaja.

Nakon radnom sastanku dogovoreno je osnivanje radne skupine vezane uz kandidiranje spomenutog projekta na fondove Europske unije ruralnog razvoja. Naime, želja je Bjelovarsko-bilogorske županije još jače povlačenje europskih sredstava i apliciranje još većeg broja projekata na europske fondove temeljene na prekograničnoj suradnji.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove trenutno su u odobrenim europskim projektima vrijedim pola milijarde kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.