Drugu godinu zaredom održat će se manifestacija Pisanicom do Uskrsa

Manifestacija Pisanicom do Uskrsa, nakon iznimnog odjeka prošle godine među građanima, održat će se i ove godine. Počet će 12. travnja i trajat će do 20. travnja, dok će grad biti prigodno ukrašen već od 9.travnja. Građani će tijekom vikenda, posebice oni najmlađi, moći uživati u raznolikom programu u središtu grada, a sve će popratiti i vjerni izlagači na štandovima i u kućicama.

Muzej će za tu priliku održati izložbu na kojoj će predstaviti 70 najstarijih uskrsnih čestitki, među kojima najstarija datira iz 1899. godine. Povod za izložbu je i 70. rođendan te ustanove koji slave ove godine pa je sve u znaku toga broja. Također, u Muzeju ćete i ovaj put moći vidjeti najstariju hrvatsku pisanicu koja datira iz 15. stoljeća i glavni je motiv manifestacije. Manifestaciju Pisanicom do Uskrsa obogatit će i neizostavni Moto zečevi koji će mališane zabavljati 13. i 20. travnja. Tu je i potraga za pisanicama u središnjem parku koja će se održati 20. travnja.

Svakako valja spomenuti da je, uz Grad Bjelovar i Gradski muzej Bjelovar, ostvarenju ovoga projekta pridonijelo puno ustanova, udruga i pojedinaca poput osnovnih škola, vrtića, Narodne knjižnice “Petar Preradović”, Udruge žena Gudovac, Udruge OSIT, Centra za inkluziju i socijalne usluge, Likovnog udruženja Bjelovar, White City Ridersa, Cvjetnog ateljea Marina te Koestlin i svi izlagači.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.