Vatrogasna zajednica Općine Dubrava održala redovnu skupštinu

Održana je godišnja skupština Vatrogasne zajednica Općine Dubrava. Prošlu godinu obilježila je nabava nove i održavanje stare opreme i vozila. Radilo se na preventivi naročito kod spaljivanja korova za vrijeme proljetnih radova u polju. Dobrovoljna vatrogasna društva kojih ima 8 na području Općine Dubrava imala su 19 vatrogasnih intervecija u prošloj godini. Radilo se i na osposobljavanju vatrogasaca pa su tako za  zvanje vatrogasni dočasnik ispit položila 24 kandidata , a za zvanje vatrogasac I klase ispit je položilo 48 kandidata. Na općinskom natjecanju u Novoj Kapeli sudjelovale su 23 ekipedok je na županijskom natjecanju za djecu u Pušći bilo pet ekipa djece.

Tradicionalno, zajednica ima dobru suradnju sa OŠ Dubrava što rezultira sa sve više djece koja se upisuju u Dobrovoljna vatrogasna društva. Vatrogasci su sudjelovali i u obilježavanju dana Sv. Florijana i Dana općine Dubrava.

Inače na području Vatrogasne zajednice općine Dubrava je 600 osiguranih i 120 vatrogasaca sa liječničkim pregledom. Prošle godine je  tajnik VZO Dubrava Krunoslav Markonić za 25 godina neprekidnog volonterskog rada dobio od VZ Zagrebačke županije plaketu s likom Bana Josipa Jelačića.

Planova je puno i za ovu 2019. Godinu, nabava vatrogasnog tehničkog vozila sa hidrauličnim tehničkim alatom za spašavanje i vađenje unesrećenih iz vozila kod prometnih nesreća, rad na preventivi, osposobljavanje vatrogasaca, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima, suradnja sa OŠ Dubrava i sudjelovanje u svim manifestacijama koje općina organizira. Za redovan rad Vatrogasne zajednice osigurana su sredstva u visini 250.000,00 kuna, Za nabavku vatrogasne opreme  i tehničkog vozila osigurano je oko 300.000,00 kuna, dok sredstva iz kapitalnih ulaganja za obnovu vatrogasnih domova su u visini 100.000,00 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.