Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Čazmi

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se na Trgu Čazmanskog kaptola  s početkom u 11 sati u sklopu programa 44. Supermaratona  Zagreb-Čazma

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme, Ivan Beljan, član županijske skupštine te Tihana Butorac i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih.

Baklju je do cilja donijela Hana Kroužil, mlada ambasadorica Plazma Sportskih igara mladih u pratnji najmlađih čazmanskih sportaša. Gradonačelnik Pirak istaknuo je važnost sportskih aktivnosti primarno za djecu i mlade: ”Sretni smo što je Turneja radosti ove godine obogatila program Čazmanskog supermaratona. Djeci i mladima želimo omogućiti što više bavljenja sportom”.

 U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Čazme i okolice koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. U graničaru na državnu završnicu su se plasirale ekipe Terminatori i Žestoki. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.  Osim sportskog dijela natjecanja djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Igre su ove godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.