Održana zadnja radionica projekta „Strategija razvoja turizma Općine Štefanje”

U Štefanju je u petak 29. ožujka održana zadnja radionica projekta „Strategija razvoja turizma Općine Štefanje za razdoblje od 2018. – 2023. godine”.

Prve dvije radionice, kako je kazao načelnik Općine Štefanje Ivo Emić, prošle su izvrsno, napravljene su analize pozitivnih i negativnih stvari, postavljeni su ciljevi i mjere, a na zadnjoj radionici govorilo se o projektima i infrastrukturi potrebnoj za stvaranje potencijalnih kapaciteta za bavljenje turizmom.

– Odaziv dionika koji su sudjelovali u izradi strategije, koji se već na neki način i bave turizmom, imaju svoja iskustva i prepoznatljivi su, je bio izniman. Moja očekivanja nisu ni bila da se cijela općina bavi turizmom već oni građani koji za to imaju afiniteta i koji će imati hrabrosti uhvatiti se ukoštac s tim poslom, a tržište postoji i mi imamo kapacitete što je jako važno – rekao je načelnik Emić.

Nakon završetka radionice i završnog finaliziranja, Strategija će se naći na javnoj raspravi, biti objavljena na mrežnim stranicama općine, zatim slijedi upućivanje nadležnim institucijama te bi ju na kraju trebalo usvojiti Općinsko vijeće.

– Strategija nam je važna jer će svi građani koji će se htjeti baviti turizmom i koristiti fondove i javljati se na natječaje za određene sredstva imati od nje koristi. Strategija je temeljni dokument koji će omogućiti i reći, – „da to je projekt koji je dobar za Općinu Štefanje i razvoj turizma“. Mi ćemo tom Strategijom obuhvatiti takve mogućnosti naših građana – zaključio je načelnik Emić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.