Kristijan Bilanović, učenik OŠ Dubrava 3. na 61. natjecanju mladih tehničara

0
327

Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara održana je u porečkom Hotelu Pical od 25. do 28. ožujka, a na njoj su svoje kompetencije pokazali 253 najuspješnija mlada tehničara Republike Hrvatske.

Mladi tehničari koji svoje kompetencije usvajaju u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture natjecali su se na državnoj razini u jednom od dvanaest područja tehničke kulture (maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije elektrotehnika, elektronika, robotika, automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije te robotsko spašavanje žrtve).

Učenik OŠ Dubrava Kristijan Bilanović u kategoriji automatika ostvario je 3. mjesto i time se sa svojom mentorom Ivicom Košićem popeo na pobjedničko postolje.

Nagrađen je priznanjem od Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Natjecanje se sastojalo od pisane provjera znanja (u trajanju od 2 školska sata), izrade tehničke tvorevine (8 sunčanih sati) te predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja (do 5 minuta). Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o njegovoj provedbi brinulo Državno povjerenstvo.

Kristijanov zadatak bila je izrada automatske hranilice za mačku. Moramo napomenuti kako je razlika između 1. i 3. mjesta samo 3 boda.

Hranilica za mačke


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.