Ivanska: Dječji vrtić Ivančica u dugu 170.000,00 kuna

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Ivanska na 16. sjednici Općinskog vijeća usvojili su Odluku o prihvaćanju prijedloga sporazuma radi namirenja duga dječjeg vrtića Ivančica Ivanska. Naime, Dječji vrtić Ivančica je u minusu od 170.000,00 kuna. Kako je kazao načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin, uvidom u dokumentaciju vidjelo se da dug u vrtiću sve više raste. Dio duga se povlači iz prijašnjih godina, dio duga je i zbog odluke Općinskog vijeća da djeca iz susjednih općina plaćaju vrtić 590,00 kuna kao i djeca s područja Općine Ivanska, dok je puna cijena troškova po djetetu 1.966,00 kuna. Trenutno je u vrtiću jedanaestero djece sa područja susjednih općina Štefanje, Berek i Nove Rače čiji boravak nije do sada sufinanciran nego je padao na teret vrtića. Taj iznos kada se zbroji godišnje je negdje 150.000,00 kuna ističe Mavrin:

– Znači tih 150.000,00 kuna godišnje pomnožite u nazad sa deset godina, pa sa dvadeset godina. Ta sredstva smo mogli sa Županijom uložiti u naše ceste pola, pola već bi imali petnaestak kilometara novog asfalta. Da smo imali desetero djece manje u vrtiću i dva zaposlena manje u vrtiću bio bi manji dug. Za sufinanciranje su i Općina Štefanje i Općina Berek koja mora donijeti odluku – kazao je Mavrin.

Osim što općina nije ostvarila prihod za djecu iz susjednih općina, propust zbog kojeg je prošle godine dug narastao nešto više je i zapošljavanje jedne djelatnice koja nije stekla uvjete za sufinanciranje zaposlenja od strane Hrvataskog zavoda za zapošljavanje jer je zaposlena mjesec dana ranije. Tako je zbog propusta to zapošljavanje općinu umjesto 4.000,00 kuna na kraju koštalo 169.000,00 kuna.

Zbog gubitaka u vrtiću raspušteno je i staro Upravno vijeće vrtića te je izabrano novo u sastavu Milan Grgić, Dražen Orlović, Ivana Kliska, Ivana Patrlja i Melita Blazonija koja je i predsjednica vijeća. Protiv odabira Ivane Kliske u Upravno vijeće bila je općinska vijećnica Antonija Šimić:

– Ivana Kliska ne bi trebala biti u Upravnom vijeću vrtića. Neće nama donositi odluke netko tko nema veze s našim vrtićem i našom Općinom. Meni je to suludo – rekla je Šimić.

Načelnik Mavrin vijećnici je odgovorio kako je upravo nju molio da bude član Upravnog vijeća ali ona je to odbila, te kako je sada lako prigovarati.

Vijećnici su usvojili i odluku o neimenovanju ravnatelja dječjeg vrtića Ivančica Ivanska. Naime, na raspisani natječaj se javila samo dosadašnja ravnateljica Silvana Medač.

-Ja predlažem neprihvaćanje i nadam se da ćemo iz Dječjeg vrtića uspjeti naći nekog da bude nova ravnateljica, malo mlađe snage. Ja ne kažem da dosadašnja ravnateljica nije radila, da je bila loša. Možda se potkrala koja greška ali Upravno vijeće je trebalo isto reagirati, ali nije reagiralo – zaključio je Mavrin.

2 KOMENTARI

  1. Znači ravnateljica neće biti imenovana radi gubitka. Pa kad je gubitak mjerilo fukcije, onda je vrijeme da i načelnik općine kojemu je ravnateljica još i stara, ode iz općine jer je općina prikazala manjak prihoda za 2018 od 1,4 milijuna kuna i neplaćenih obveza cca 3 milijuna , barem je tako objavljeno u financijskom izvješću općine za 2018, na mrežnim stranicama. Dakle loše poslovanje općine znači i loš načelnik i bilo bi moralo da odsutpi. No mauna…njega ne razrješava neko vijeće, nego se može šerifat do kraja mandata. Što se tiče nadzora vrtića nije li načelnik zaposlio pravnicu koja je trebala biti voditelj nekog projekta u vrtiću i biti upoznata sa radom istog. Očigledno da je osoba zaposlena radi plaće po podobnosti a ne sposobnosti, uostalom kako se to već radi u zadnje vrijeme kako u općini , tako i u komunalcu.
    Dobro je zdrmati susjedne općine neka plate za svoju djecu, a velki plus i vijećnici Šimić koju podržavam i slažem se da osoba koja nije sa ovog kraja nema šta raditi u vrtiću u upravnom vijeću.

  2. Gospon Mavrin nazvati ženu starom je uvreda. To jedan džentlemen nikada ne bi rekao, no očigledno je da to niste. Ima Vas za tu uvredu bivša ravnateljica tužit…jer je to sekseksistička izjava. Da ima u vrtiću Ivanska mlađeg kadra vjerujem da ima , a i pgodonog, jer ste to dali zaključiti iz svoje izjave. Manjak vrtića je velik , no na vlasti se u ovoj općini skoro šest godina (četiri ste bili zamjenik načelnika, istina volonter za naknadu i niste ništa radili , kao što ni sada ništa ne radite kao načelnik volonter uz poveliku naknadu) i sad ste se sjetili tiskati susjedne općine . Gdje ste bili prije da niste od njih tražili financiranje i tako ne bi doveli vrtić u manjak… da da dobro kaže Škoro :što nam rade loše sluge loših gospodara .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.