Traminac Josipa Rajakovića najbolje ocijenjeno vino 8. međunarodne izložbe vina u Čazmi

0
605

U Čazmi je održana 8. međunarodna izložba vina Čazmanski vinokap 2019. Zaprimljena su 163 uzorka vina i alkoholnih pića od kojih je 143 vina i 20 alkoholnih pića, a vina i alkoholna pića je dostavilo 78 izlagača-proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Prema Pravilniku izložbe organo-leptički pregled provela je komisija od 5 članova, a uzorci su ocjenjivani metodom do 100 bodova. 2 uzorka postigla su visoko zlatno odličje, 39 uzoraka zlatno odličje, što je pokazatelj kvalitete izložbe, 69 uzoraka postiglo je srebrno odličje, 37 uzoraka brončano i 13 uzoraka je odbačeno iz opravdanih razloga.
Šampion izložbe sa 92 boda je vino Traminac, izborna berba prosušenih bobica 2018. proizvođača Josip Rajaković iz Krašića.
Posebno priznanje za najbolje ocijenjeno vino autohtone moslavačke sorte Škrlet sa 86 bodova je proizvođača Kezele vino iz Šumećana.
Posebno priznanje za najbolje ocijenjeno bijelo vino čazmanskog vinogorja sa 86 bodova je Rajnski rizling proizvođača OPG-a Matije Žabića iz Garešnice.
Posebno priznanje za najbolje ocijenjeno bijelo vino prethodne berbe sa 87 bodova i zlatna diploma dodijeljena je Graševini OPG -a Kolaković Marka iz Samobora.
Posebno priznanje za najbolje ocijenjeno crno vino prethodne berbe sa 86 bodova i zlatna diploma pripala je Frankovki Vinarije Korenko iz Križevaca.
Posebno priznanje za najbolje ocijenjeno alkoholno piće sa 18,50 bodova i zlatna diploma dodijeljena je rakiji travarici obitelji Brnjanec iz Čazme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.