Pobjednik 44. supermaratona Od Kaptola do Kaptola je Danijel Peček

Pobjednik 44. Supermaratona Od Kaptola do Kaptola je Danijel Peček koji je trasu od Zagreba do Čazme pretrčao za 4:06:47.

Sa Trga bana Josipa Jelačića ujutro u 8 sati krenulo je 115 supermaratonaca i supermaratonki, a na cilj ih je do 15 sati, do kada je bio limit utrke stiglo 96.

Iako je većim dijelo utrke s prednošću od ponekad i 5 minuta vodio Robert Radojković zbog grčeva je usporio, pa ga je uspio dostići i prestići Peček. Radojković je stigao kao 2. s vremenom od 4:12:01.

Treće mjesto osvojio je Goran Marković koji utrku istrčao za 4:44:51.

– Radojković se već nakon 400 metara od starta od svih odvojio, nitko ga nije ni pratio, ali na kraju zbog problema sa grčevima morao je usporiti i uz dosta sreće sam prvi put pobijedio. Prvi put sam trčao 2014. Čazmu, tada mi je trebalo 6 sati i 30 minuta, a  ove godine sam se prvi put pripremio baš kako spada – rekao je Pečak nakon ulaska u cilj.

Robert Radojković je rekao kako su ga  zadnja 3 kilometra uhvatili grčevi. – Grčevi su bili tako jaki da sam morao stati svakih 100 metara, tu se otovorila prednost konkurenciji. Naravno, kad me vidio drugoplasirani dobio je motivaciju i pobijedio me, zasluženo.  Ove godine sam drugi, moram biti zadovoljan, ipak je to postolje – rekao je Radojković.

Kod žena, 1. mjesto osvojila je Marija Vrajić, 2. Alma Rihtaršić dok je treća u cilj utrčala Tanja Šarić.

Najmlađi natjecatelj ove godine bio je Nikola Rošić, 1994. godište, a najstariji Zdravko Čuhar, 1958. godište.

Posebnu nagradu Grada Čazme dobio je i jedini Čazmanac koji je danas sudjelovao, Nenad Vuković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.