Nenad Vuković – Čazmanac koji je treći put istrčao “Od Kaptola do Kaptola”

Jedan od 115 maratonaca koji su  startali na 44. međunarodnom supermaratonu  Zagreb-Čazma, «OD KAPTOLA DO KAPTOLA» bio je i domaći dečko Nenad Vuković koji je ovu utrku istrčao za 6 sati i 1 minutu te osvojio 47. mjesto. Nakon utrke Nenad je s nama podijelio dojmove.


Kakva je bila utrka, kolko ste se za nju pripremali i koji Vam je ovo maraton Zagreb-Čazma koji ste istrčali?

– Ovo mi je treći maraton i bio je ok. Volim tu utrku, dugačka je i ima uvijek nepredvidljivih situacija. Pripreme su trajale od prošle godine, tj. od prošlogodišnjeg maratona.

Prvoplasirani i drugoplasirani su se žalili na grčeve. Kakva je situacija bila kod Vas?

– Nisam imao toliko problema sa grčevima iako su oni prisutni tijekom cijele utrke.

Trčite li još utrka ili samo Čazmu?

– Trčim više utrka po Hrvatskoj sve ovisi o mom poslu, ali uglavnom trčim dosta utrka.

Kakav je osjećaj kada Vas vaši prijatelji i sugrađani dočekaju na cilju?

–  Baš mi je danas tijekom utrke negdje u Božjakovini na tridesetom kilometru došlo to pitanje u glavu. Jel’ tih deset do dvadest sekundi užitka u cilju vrijedi tog napora na stazi? Ali vrijedi, stvarno vrijedi, predivan je to osjećaj što trčim i što me moji Čazmanci dočekuju.

Koliko će vam trebati da se nakon utrke odmorite?

– Negdje oko mjesec dana da se skroz vratim i da se skroz oporavim dok za dva do tri dana mogu lagano početi trčati. Pošto sam stalno u treningu nije mi oporavak toliko dugotrajan kao kod nekih koji se manje pripremaju ili manje trče.

Kada se vratimo na vaš prvi maraton Zagreb-Čazma i ovaj danas koja je razlika?

– Prvi put kada sam trčao prije četiri godine to mi je bilo i najlakše zbog toga što nisam znao što me čeka. Rekao sam idem istrčati pa što bude i ta mi je utrka prošla brzo i imao sam i najbolje vrijeme tad. Sad znam što me čeka svaki put na startu i uvijek mi je to gušt istrčati, malo to sve prođe kroz glavu ali prođe sve to.

Na okrepnim stanicama dočekuju Vas čazmanski sportaši. Dobijete li od njih dodatan poticaj?

– Svakako, tijekom cijele utrke ima poznatih ljudi. Na petom kilometru dočekao me je gradonačelnik, pozdravili smo se i to mi je bilo posebno drago.

Vidimo li se i nagodinu na 45.međunarodno supermaratonu  Zagreb-Čazma, «OD KAPTOLA DO KAPTOLA» ?

– Svakako, trčat ću ovu utrku dok god budem mogao. Stvarno mi je draga i organizacijski je vrhunski pripremljena. Kada ju usporedim sa drugim utrkama, ova je vrhunski organizirana i rijetko koja utrka se ovakvom organizacijom može pohvaliti. Moram još dodati da mi je stvarno žao što sam jedini Čazmanac u ovoj utrci bio ove godine, tako je bilo i prošle. Bilo bi mi drago da mi se priključi netko mlađi na stazi i da se bori za prva tri mjesta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.