Ministar Tolušić otvorio 22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Danas je otvoren 22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije te 4. drvni svijet.

Sajam je službeno otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić  koji je istaknuo da se vide pozitivni pomaci u poljoprivrednom sektoru:

-Iako, kad uzmemo novine, vidimo malo više ružnih priča o poljoprivredi i našim poljoprivrednicima sigurno nije lagano – prvi put, kad usporedimo 2018. s ostalim godinama, vrijednost poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj raste. Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2018. godini je bila 17 milijardi kuna što je za 3,2% više nego u 2017., a 10% više nego u 2014. Godini .Probajte naći barem jednog čija prodaja nije porasla dvocifreno. Barem za 10%, a nekima i 40, 50% više nego u prošloj godini. To nije palo s neba, naši poljoprivrednici se moderniziraju, postaju konkurentniji kroz EU fondove, putem natječaja iz Programa ruralnog programa  rekao je ministar na otvorenju.

Brojni posjetitelji imaju priliku vidjeti ponudu čak 470 izlagača iz 10 zemalja.Inače, na Bjelovarskom sajmu se na 80.000 m2 otvorenog, zatvorenog i poluzatvorenog prostora predstavljaju najnovija dostignuća u modernoj poljoprivrednoj tehnologiji i drvno-prerađivačkoj industriji.