7 milijuna kuna u cestogradnju na području grada Garešnice

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija obišli su radove na modernizaciji županijske prometnice Kapelica-Dišnik.

Riječ je o dionici dugoj 4380 metara, a vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna. Radovi se financiraju  u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice prema modelu pola-pola, odnosno 50% iznosa financira Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije,a 50%  Grad Garešnica.

Obnovu prometnice Kapelica- Dišnik mještani su dugo iščekivali, a modernizacija navedene dionice bit će od velikog značaja kako za njih, tako i za sve građane grada Garešnice.  Time će se omogućiti ne samo bolja prometna povezanost ovih naselja već će se i unaprijediti kvaliteta života mještana.

„Obnova ove ceste veliko je zadovoljstvo za sve naše građane. Ovo je prekrasan kraj koji pruža jako puno mogućnosti za razvoj voćarstva, vinogradarstva, turizma i naravno da nam je bila velika želja da u tome sudjelujemo, podignemo kvalitetu življenja i mogućnost razvoja naših OPG-ovaca“, rekao je gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija.

Inače, nastavak je to ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije  u cestogradnju na području grada Garešnice.  Podsjetimo, prošle godine obnovljene su prometnice u Velikom Pašijanu i Malom Vukovju ukupne vrijednosti 3,1 milijun kuna koje je u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske  županije.

Kada tome pridodamo vrijednost radova na dionici Kapelica-Dišnik te  730 tisuća kuna koliko Županijska uprava za ceste utroši godišnje na održavanje 43 kilometara prometnica na garešničkom području, dolazimo do brojke od 7 milijuna kuna koliko je u proteklih godinu dana uloženo u cestogradnju na području grada Garešnice.  To znači da je najviše sredstava u županijske prometnice u proteklih godinu dana uloženo upravo u garešničkom kraju.

Treba spomenuti kako je prošle godine obnovljeno i asfaltirano 25 kilometara prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Nastavak je to investicijskog ciklusa koji je započeo 2016., nakon što se Županijska uprava za ceste financijski stabilizirala i od tada broj obnovljenih kilometara cesta iz godine u godinu raste.

„Mislim da je ključno da našim sugrađanima u 21.stoljeću osiguramo temeljni standard, a to su sigurno asfaltirane prometnice. Mi rješavamo i poteze koji su u lošem stanju, ali i poteze na kojima uopće nema asfalta. Prošlu godinu prate i najveće investicije u povijesti koje idu u garešnički kraj. I ove godine prva investicija koja se radi je na garešničkom području, to je Kapelica- Dišnik. Kao što smo vidjeli radovi idu kako treba, dionica se radi sukladno dogovoru i ja sam siguran da će i taj dio omogućiti iskorak u kvaliteti življenja  stanovnika ovoga kraja“, rekao je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.