Regionalni dani EU fondova u Bjelovaru

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Bjelovarom, Poslovnim dnevnikom i Večernjim listom danas 28. ožujka i u subotu 30. ožujka organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija.

Dani EU fondova počeli su panel raspravom pod nazivom „Razvoj Bjelovara kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije. Nakon panel rasprave uslijedilo je predavanje “EU fondovi kao mogućnost financiranja“, a nakon njega i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?”

Ovo je 19 događanje u sklopu Dana regionalnih fondova u Republici Hrvatskoj na kojem se želi pokazati koje mogućnosti EU fondovi pružaju rekao je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac:

– Osnovna misao ove manifestacije je osnaživanje svijesti da ljudi shvate da fondovi EU nisu fikcija, da je to nešto stvarno, realno i da se vidi. Došli smo do gotovo 7 milijardi eura ugovorenosti, od ukupno 10,7 milijardi što je oko 65% ukupne alokacije. Naravno da nije idealno ali se u ovom procesu i učimo i odrastamo i sazrijevamo i griješimo i pokušavamo biti što bolji i na najbolji mogući način iskoristiti ono što nam EU, odnosno europski fondovi pružaju – rekao je Žunac.

Dobri rezultati u povlačenju sredstava iz EU fondova razlog je zašto se ova manifestacija održava i ove godine u Bjelovaru kaže gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak:

– Grad Bjelovar je 2018. preko 140 milijuna kuna smo prijavili europskih projekata. Jedan veliki dio toga je odobren, a za neke stvari još čekamo da će se odobriti tako da doista možemo reći da smo uspješan Grad. Na kraju krajeva to pokazuju i rezultati iz 2017. godine u kojoj smo bili među 10 gradova najuspješnijih po povlačenju sredstava iz EU fondova. Ja vjerujem da je to bio razlog zašto su nas prepoznali u Ministarstvu regionalnoga razvoja, Većernjem listu i Poslovnom dnevniku – kaže Hrebak.
„Regionalni dani EU fondova“ nastavljaju se u subotu Sajmom EU fondova od 10 do 14 sati u Aukcijskoj dvorani Bjelovarskog sajma na sajamski prostoru Gudovac. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike, razmijeniti znanja i iskustva te iz prve ruke saznati na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU.Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.